Catalonia Talent

Catalonia Talent

Un sistema per incentivar el transport públic entre l’alumnat de la UB guanya l’Innovation Day

10 de maig de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

Un sistema per incentivar l’ús del transport públic entre els alumnes de la UB va guanyar el primer premi a l’Innovation Day (i-Day) de la Universitat de Barcelona que va tenir lloc del 24 al 30 d’abril. El iDay és una iniciativa dirigida per la Universitat de Barcelona, que consisteix en buscar solucions a desafiaments de sostenibilitat de la vida real. Els participants són de diferents disciplines, orígens i antecedents, i disposen de diferents eines i assessorament per a desenvolupar les solucions. El propòsit d’aquesta iniciativa és encoratjar i promoure la innovació i l’esperit empresarial entre els estudiants, que treballaran en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU 2030. 

L’Innovation Day, igual que en l’edició anterior, es va desenvolupar en format virtual mitjançant una plataforma basada en un room escape en línia dissenyat pel programa ‘StartUB!’. El projecte guanyador, presentat per Marc Amorós, Maria Pociello, Pau Escofet i Marta Amorós, responia al repte de construir una mobilitat urbana més sostenible. La proposta premiada, batejada com a Moving, consisteix en un sistema de recompensa de crèdits i punts per a l’alumnat de la UB que faci servir el transport públic.

El segon premi va ser per al repte proposat per la firma Estrella Damm. El va obtenir el projecte Damm x Beach: unes caixes dispensadores per intercanviar ampolles de vidre per un got personalitzat o una cervesa. Van presentar el projecte Paola Carreón i Barbara Wzietek.

El tercer premi va ser per a una app destinada a les comunitats de veïns de Barcelona i que promouria hàbits sostenibles mitjançant premis i concursos. El projecte, presentat per Alejandro Toscano Sánchez, Laura Coll Pons, Sara Arenas Escobar i Sabina Soler de Grandes, responia al repte Innomads, per fer els edificis de Barcelona més sostenibles. 

En convocatòries anteriors, l’iDay es presentava dins del marc de la convocatòria anual a escala europea que fa l’EIT Health, però enguany s’ha emmarcat dins del projecte ReInnova FBG-UB. En vista del bon funcionament dels i-Days, la UB ha decidit fer aquesta nova convocatòria, a més de l’anual de l’EIT Health, per donar més possibilitats de participació a l’alumnat, alhora que s’ha ampliat la temàtica a reptes de sostenibilitat a més dels de l’àmbit de la salut. D’aquí a sis mesos aproximadament, la Universitat de Barcelona tornarà a acollir una edició de l’Innovation Day de l’EIT Health, que en aquesta ocasió la UB coordinarà per primer cop a escala europea.  

Temes innovacióUniversitat de BarcelonaInnovation Daysostenibilitatempresespremis

Contingut relacionat

Carregant...
x