Articles - Indústria i Territori
Aquest dissabte 7 de desembre, la Catedral de Notre-Dame de París va tornar a obrir les seves portes després de cinc anys de reconstrucció, arran de l'incendi que va afectar el monument el 2019. La cerimònia de reinauguració, que va comptar amb la presència de 1.500 convidats i una quarantena de caps d'estat i govern, va ser un moment simbòlic de recuperació cultural i espiritual. Però entre els moments més destacats de l’acte, va brillar un producte català: l’oli d’oliva verge extra d’Antara, elaborat a la Selva del Camp per la cooperativa Coselva.
L'oli Antara va ser utilitzat per l'arquebisbe de París durant la missa en què es consagrava l'altar de la catedral. Aquest oli, que forma part de la denominació d'origen Siurana, va ser consagrat per ser utilitzat en el sagrament de la unció dels malalts, un gest carregat de significat en el marc d'aquest acte solemne.
Coselva, una cooperativa amb més de 2.600 socis, va agrair públicament l'honor de veure el seu oli utilitzat en una cerimònia d'aquesta magnitud. Des de la seva fundació el 1900, Coselva s'ha consolidat com a referent en el sector agroalimentari català, destacant no només per la qualitat del seu oli, sinó també per la seva aposta per la sostenibilitat, la seguretat alimentària i la responsabilitat social. A més, la cooperativa és coneguda per la seva marca d'oli Antara, un dels més prestigiosos de la DO Siurana.
Aquest gest de presència internacional posa en relleu el talent i la qualitat dels productes catalans, que arriben a escenaris globals com la Catedral de Notre-Dame, un símbol de la cultura i la història mundials. La cooperativa Coselva, amb el seu oli d’oliva, ha fet història, establint un lligam entre la tradició catalana i la grandesa de la cultura europea.
Albert Torras