Catalonia Talent

Catalonia Talent

Un equip d'estudiants de Física i Química de la UAB són els guanyadors de les Preliminars de Plancks 2021

3 de maig de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

Un equip d’estudiants del doble grau en Física i Química de la UAB s’han proclamat guanyadors absoluts de les Preliminar Plancks 2021, una competició internacional de física teòrica. L’equip Fisquims, format pels estudiants Jaume Cunill Subiranas, Marc Serra Peralta, Pere Munar Vallespir i Toni Yglesias Manero, han guanyat l’accés a la competició internacional davant de quaranta-cinc equips de dotze universitats espanyoles.

L’equip català serà l’únic de tot l’Estat que competirà a nivell internacional. La competició tindrà lloc del 6 al 9 de maig i serà en format online. Enguany està organitzada per la Universitat de Porto i comptarà amb cinquanta equips que lluitaran per tres dels premis valorats en un total de 1.000 euros.

La Plancks (Physics League Across Numerous Countries for Kick-ass Students) és una competició internacional de física teòrica de la IAPS (Associació Internacional d’estudiants de Física). La primera edició va tenir lloc el mes de maig de 2014 a Utrecht i, des d’aleshores, s’ha celebrat anualment.  

Temes físicaquímicaPlancksfísica teòricacompeticióUAB

Contingut relacionat

Carregant...
x