Catalonia Talent

Catalonia Talent
Opinió

Un congrés sobre gestió del coneixement i el talent

18 de novembre de 2021

Articles

Els propers 26 i 27 de novembre a Esade Creapolis, i organitzat per la Fundació Impulsa Talentum, acompanyada d’un grup d’experts de primer nivell, tindrà lloc un esdeveniment realment disruptiu que cap empresa ni organització s’hauria de perdre per les oportunitats i noves perspectives que pot generar.

Es parla molt d’innovació, com a motor de la societat, del canvi i del progrés, però no tant sobre com fer-la, sobre noves perspectives, noves oportunitats en la gestió d’empreses i organitzacions, i serà aquests propers 26 i 27 de novembre que abordarem un com. Serà un com trencador i disruptiu, terreny volgudament i pràcticament verge que haurem d’anar trepitjant entre tots amb les eines i coneixements que tenim avui dia.

S’ha parlat molt de les dades, la governança de dades, el big data, com a tresor i com a “petroli” del segle XXI; la tecnologia i totes les possibilitats a nivell tan estratègic com d’eines pràctiques que ens proporciona tot el món de les Smart Cities; però no s’ha parlat, prou o gens, d’un altre món de possibilitats, d’un altre “petroli” del segle XXI, la gestió del coneixement i les seves derivades.

Tota comunitat humana té un coneixement a aprofitar i que, en la seva gran part, tenim desaprofitat. Tant si parlem d’un barri, d’un municipi, d’una administració pública, dels membres d’una associació o d’una empresa, la gran majoria de possibilitat que atorga el coneixement dels seus membres no l’aprofitem. Amb coneixement ens referim al grau d’expertesa que tothom te en algun terreny, sigui acadèmic o científic, o més popular o pràctic, però coneixement al cap i a la fi. S’han fet avenços en el terreny de la intel·ligència col·lectiva, però en el món empresarial és tot un món encara a descobrir amagat sovint sota les rígides estructures i verticalitat empresarial.

Volem abordar-ho des de 3 eixos. El primer pròpiament de gestió del coneixement i les seves possibilitats; el segon sobre els anomenats intangibles d’empresa, com poden ser la marca o la reputació; el tercer sobre com ens poden ajudar en tot això la innovació i la tecnologia. I amb un tresor, i alhora motor, que ens apareix a mesura que posem en pràctica aquests aspectes, el talent, sovint amagat o no explotat a les nostres organitzacions.

Atrevim-nos a posar el talent, el mèrit i l’esforç, i tota la força que ens dóna la gestió del coneixement, al servei de la innovació i millora de gestió de les nostres empreses i organitzacions. Els propers 26 i 27 de novembre ho descobrirem. Ens hi acompanyes?.

Contingut relacionat

Carregant...
x