Catalonia Talent

Catalonia Talent

Últims dies per presentar-se als Premis Dona TIC 2021

12 de maig de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

En una setmana es tancarà la convocatòria pels Premis Dona TIC 2021, organitzats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. Els Premis Dona TIC tenen l’objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines CTEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur. Les candidatures es poden presentar fins al 19 de maig

Al mes de març, el Govern va aprovar les bases reguladores d’una nova línia de subvencions per impulsar l’emprenedoria i el lideratge femení en l’àmbit digital. Les subvencions han d’ajudar a consolidar empreses emergents de base tecnològica fundades i liderades per dones, que estiguin en la fase inicial de la seva activitat empresarial. La iniciativa del Departament de Polítiques Digitals s’emmarca en el Pla DonaTIC que fomenta l’empoderament de les dones i promou el lideratge femení en un àmbit clau com és el sector TIC a Catalunya. 

En podran ser beneficiàries, les empreses establertes a Catalunya, que tinguin entre un any i tres de vida des de la seva constitució i en les quals hagi participat com a mínim una dona a l’equip fundador i que actualment formi part de l’equip directiu. Les subvencions atorgades aniran des dels 15.000 fins als 35.000 euros per projecte, per tal d’ajudar en la validació de la tecnologia i el model de negoci, en el llançament de nous productes al mercat o en la posada en marxa de projectes per accedir a rondes de finançament. Es valorarà la posició de lideratge de les dones en l’equip emprenedor així com el pla d’empresa presentat, que les empreses estiguin encapçalades per dones, la paritat en els òrgans de decisió i direcció i, els plans de promoció del talent femení, la innovació i l’impacte del projecte. 

El lliurament dels guardons dels Premis DonaTIC es fa coincidir amb el Dia d’Ada Lovelace, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història. Enguany cau en festiu, per tant, el lliurament dels Premis DonaTIC 2021 es farà el següent dia laborable, el 13 d’octubre.

Temes Dona TICemprenedoriaempoderamentPolítiques Digitalstalent femeníAda LovelaceGeneralitat de Catalunya

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x