Catalonia Talent

Catalonia Talent

Ulises Cortés, catedràtic d'Intel·ligència Artificial de la UPC, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

1 de juny de 2020

Articles

Ulises Cortés és catedràtic del departament de ciències de la computació de la UPC i impulsor del grup d’investigació en High Performance Artificial Intelligence (HPAI) al Barcelona Supercomputing Center (BSC). Mexicà de naixement, però amb mitja vida a Catalunya, lidera les investigacions en Intel·ligència Artificial de la UPC, a través del BSC, una de les supercomputadores més importants d’Europa, situada a Barcelona.

Cortés desgrana les aplicacions que la intel·ligència artificial té a la nostra vida quotidiana, moltes més de les que ens pensem, i que han servit també aquests dies de Covid19 per a la investigació sanitària. Tot i ser un món profà per a la major part dels ciutadans, Cortés creu que precisament la “ciència ficció és el menys atrevit de la ciència moderna”, deixant clar que la investigació científica va moltes vegades, per davant d’allò que imaginem.

En última instància, Cortés celebra que els Premis Talent Cambra 2020 posin en valor la feina que es fa des de l'àmbit científic. En aquest sentit, aprofita per fer una crida a participar i apadrinar l'edició d'enguany. Al mateix temps, també té un record per al món de l'art, que durant aquest confinament s'ha demostrat més necessari que mai.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x