Catalonia Talent

Catalonia Talent

Torna la Biennal Ciutat i Cičncia 2021. La segona edició se celebrarŕ del 8 al 13 de juny

18 de maig de 2021

Articles - Cičncia i Coneixement

Torna per segona vegada la Biennal Ciutat i Ciència, després de l’èxit assolit en la primera edició el 2019, on més d’onze mil persones hi van participar per reflexionar de manera oberta el coneixement científic. Tindrà una durada de sis dies, del 8 al 13 de juny, per explorar la ciència en totes les seves dimensions, els seus límits i el seu potencial per enfrontar els grans reptes d’aquest segle. A més, l’esdeveniment integrarà la Festa de la Ciència, que aquest any arriba a la 14a edició.

L’edició d’enguany s’ha mogut en el calendari per tal d’afavorir la participació de la ciutadania en les activitats, moltes de les quals seran a l’aire lliure i, en diferents punts de Barcelona. L’Ajuntament, que organitza aquest esdeveniment col·lectiu amb la participació d’universitats, centres de recerca, entitats i agents científics, culturals i educatius, aposta per un format mixt en part telemàtic, però en gran part també presencial, sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeti. 

La Biennal Ciutat i Ciència 2021 reflexionarà sobre el coneixement des de la perspectiva dels límits a partir de diversos punts de vista com ara els avenços que estan marcant el futur, les implicacions ètiques d’aquests, l’estret vincle de la ciència amb l’art, la sociologia i la política, la igualtat de gènere en el món científic, la igualtat de drets i d’oportunitats, o la sostenibilitat del planeta i els reptes de l'alimentació sostenible. Es programaran debats, taules rodones, conferències, converses, espectacles, instal·lacions i exposicions, sessions de cinema, per reflexionar i debatre sobre els límits del coneixement i la ciència, entesa en el sentit més ampli com l’actitud de qüestionar-ho tot. 

Aquesta Biennal compta amb un comissariat compost per nou persones expertes en el seu àmbit de coneixement. L’edició coincideix amb el fet que Barcelona ha estat declarada Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible aquest 2021. 

Demà, dimecres 19 de maig, a les 11:30 hores, tindrà lloc al pati de l’Institut d’Estudis Catalans (Carme, 47) la roda de premsa per donar a conèixer la programació i eixos temàtics de la Biennal Ciutat i Ciència 2021. La roda de premsa també es podrà seguir en directe a través del web del Servei de Premsa de l'Ajuntament de Barcelona (https://ajuntament.barcelona.cat/premsa) i a través d'aquest enllaç:  https://youtu.be/QVojCbMd2Rk

Temes Ciutat i CičnciaBiennalBarcelonaAlimentació SostenibleconeixementAjuntament de Barcelona

Contingut relacionat

Carregant...
x