Catalonia Talent

Catalonia Talent

Talent màgic a Badalona en el 21è Festival Internacional de Màgia

2 de febrer de 2021

Articles - Cultura

El Festival Internacional de Màgia de Badalona - Memorial Li-Chang celebra la seva 21a edició amb una programació que inclou mags i artistes nacionals i internacionals, que posaran l'accent en les diverses disciplines de l'il·lusionisme. El certamen començarà el 13 de febrer amb la gala 'Màgia i humor' amb Dani Pérez, Jandro i Xulio Merino. La gala internacional d'aquesta edició inclourà professionals de prestigi internacional que interpretaran números d'il·lusionisme amb mímica, manipulacions, bombolles i canvis de vestuari amb noms com Solange Kardinaly, Marco Zoppi, Rubén Vilagrand o el Mag Edgard. La pandèmia, però, tindrà impacte en el certamen, que ha hagut d'anul·lar activitats paral·leles que implicaven proximitat.

La gala 'Màgia Humor' es consolida un any més en el format de nit de cabaret i màgia clandestina, malgrat que la pandèmia en modificarà la distribució del públic. Tindrà lloc el dissabte 13 de febrer al Teatre Margarida Xirgu a càrrec del televisiu Jandro, que torna al festival una edició més. L'acompanyarà el gallec Xulio Merino, un dels nous representants de la màgia actual, que convertirà accions quotidianes en miracles, en un esdeveniment que presentarà l'actor i humorista Dani Pérez.El diumenge 21 de febrer al mateix Teatre Margarida Xirgu, el mag Txema Muñoz, punter en propostes infantils, oferirà un espectacle als petits de la casa amb 'The Postman', un espectacle premiat en diversos països del món. Amb una escenografia extremadament cuidada, 'The Postman' és un espectacle en circuit que explica la història d’un carter i del misteri d’un paquet sense destinatari. Tant aquesta gala com la inaugural ja han exhaurit les entrades.Apostes internacionals Entre el 26 i el 28 de febrer al Teatre Zorrilla tindrà lloc la tradicional la gala internacional de Màgia XXI Memorial Li-Chang, on artistes de gran renom hi presentaran els seus espectacles. Entre les propostes, destaca la portuguesa Solange Kardinaly, especialitzada en canvis ràpids de vestuari, una disciplina poc vista en el món de la màgia. Kardinaly presenta un xou que h¡ja ha recorregut diversos països. El director artístic del festival, Enric Magoo, ha reivindicat el paper de les magues en la màgia, que poc a poc troben el seu espai. Sobre Kardinaly, ha recordat que és la tercera generació d'una família de mags i que, des de petita, s'amagava a la capsa del seu pare. Des d’Itàlia arriben Marco Zoppi & Rolanda, que ompliran el teatre de bombolles màgiques. Rubén Vilagrand, Premi Nacional de Màgia, oferirà una magistral interpretació d’un espectacle únic i modern que combina mímica, màgia i comèdia i el canari Héctor Mancha -guardonat amb el premi mundial de màgia FISM 2015- oferirà al públic una de les especialitats considerades més difícils de l'il·lusionisme, la manipulació. Finalment, l'esdeveniment també comptarà amb talent català amb el Mag Edgard, que presenta un espectacle on la teatralitat es barreja amb sorprenents i innovadores il·lusions.

Tot el repertori estarà presentat per Karim, l’innovador mag asturià i monologuista. Una miscel·lània, segons el director del festival, que oferirà una gala "molt variada" de disciplines diferents per arribar a un públic "molt ampli". Una gala solidària tanca el certamen El festival tancarà la 21a edició el 7 de març al Teatre Blas Infante amb la tradicional gala solidària de màgia, que oferirà al públic la possibilitat de conèixer el talent de la nova pedrera de joves mags de Catalunya. Presentada pel Mag Caru, comptarà amb el Mag Rovi, Roger Sala ( Premi Jove Li-Chang 2020), Doble A i Dídac. La recaptació es destinarà al projecte Solidarimàgia, una iniciativa que aquest any es destinarà a organitzar espectacles i tallers de màgia per a diversos col·lectius en centres de menors no acompanyats, centres d’acollida de persones sense sostre, presons i geriàtrics. El director del festival reconeix que la pandèmia els obligarà a canviar alguns dels protocols habituals dels presentadors dels espectacles de màgia, però no tant dels mateixos mags, que ja busquen fer "de l'impossible, possible". "Calen testimonis, espectadors que escullin lliurement alguns objectes. Hem d'arribar al mateix concepte evitant tocar res, no caldrà reinventar-nos massa perquè molts jocs de mans ja són visuals i no inclouen la participació", ha explicat durant la roda de premsa d'aquest dijous. Menció honorífica a Llácer Sánchez

La menció honorífica dins del Memorial Li- Chang es concedeix a una personalitat o empresa del món de la màgia en reconeixement a la seva carrera artística i trajectòria professional. En aquesta edició, el premi que es lliurarà durant la gala internacional, serà per Josep Maria Llácer Sánchez, reconegut il·lusionista i propietari de la botiga de màgia més gran de tot Europa. Llácer acumula una trajectòria de més de 60 anys de dedicació al món de l’il·lusionisme i regenta la seva botiga de màgia a Barcelona des de fa més de 47 anys. Agraït pel guardó, el mag ha recordat les tardes que va passar amb Li-Chang i com va aprendre de la seva experiència professional.

Temes màgiatalent

Contingut relacionat

Carregant...
x