Catalonia Talent

Catalonia Talent

Surt a la venda "Barcelona: La rosa i el drac", novetat literària de Teresa Saborit

6 de desembre de 2021

Articles - Cultura

El passat dia 24 de novembre va sortir a la venda el llibre guanyador del Premi Talent 2020 en categoria de relat, Barcelona, la rosa i el drac, de la Teresa Saborit, escriptora guardonada amb premis com el 42è Premi Armand Quintana, el Certamen literari Francesc Candel La Marina o el Concurs Sant Jordi de La Vanguardia. El llibre, editat per Libelista, està destinat a un públic juvenil, tot i que pot ser gaudida per un públic més general. La seva narració, àgil i de trama moguda, està enriquida d’anècdotes històriques i tradicionals que fan d’aquest relat una obra magnífica.

Sobre el llibre:

El Nadal del 2014, tot ho va canviar. Un incendi va provocar que la família Molins es quedés sense res. La Jana, protagonista d’aquest relat, passa de ser una fantàstica gimnasta amb un futur prometedor, a una persona que ha de fer-se càrrec de la custòdia de les seves tres germanes petites. Mirant amb llunyania el fet de poder participar en els Jocs Olímpics del 2016, la Jana pacta amb un fantasma amb qui topa per casualitat a la nit de Sant Joan.

La idea és que si ella l’ajuda a descobrir qui va provocar l’accident que el va convertir en espectre, ell l’ajudarà a recuperar els records de la seva mare.

La trama, a més, fa paral·lelismes amb la Història d’Hèrcules; de manera similar a l’heroi grec, la Jana s’ha d’enfrontar amb un repte diferent amb el robatori de cada rosa, havent d’aplicar una estratègia i extraient un missatge semblant al que rebia l’Hèrcules.

També, la ciutat de Barcelona rep el seu protagonisme, on s’explica d’una forma molt amena la seva història i de cadascun dels seus barris al transcurs de la narració. La Jana visita tots els punts emblemàtics de la ciutat i n’explica la seva història i curiositats, recorrent les principals festivitats que se celebren a la ciutat (Sant Joan, Carnestoltes, la Castanyada, les festes de Sants, l’11 de setembre, la Mercè, etc.).

Aquesta obra, ben escrita, vol convertir-se en una lectura juvenil obligatòria i de referència de la literatura catalana.

Sobre l’autora:

Teresa Saborit està llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la UPF, i compte amb postgraus en Finances i Control de Gestió per la UOC, EADA i AFI. A més, va realitzar l’Itinerari de Narrativa de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, va cursar la primera edició del Màster en Creació Literària de la UPF (2009), té un Màster en Gamificació i Narratives Transmèdia per l’IEBS (2015) i va cursar el Postgrau profesional d’Assessoria Literària i Edició de Taula. Actualment, és membre del Col·legi d’Economistes de Catalunya, de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i de l’Associació de Relataires en Català.

Ha guanyat nombrosos premis, com el XI Premi 7lletres, el Premi Talent Cambra 2020, el 42è Premi Armand Quintana o el premi de novel·la de la 32a Festa de les Lletres Catalanes d'Òmnium Vallès Oriental.

El pròxim 16 de desembre, Albert Torras entrevistarà a l’autora a la llibreria Fosters amp; Wallace, ubicada a Vic, per presentar el llibre.

Contingut relacionat

Carregant...
x