Catalonia Talent

Catalonia Talent

S'impulsa el "Pla Barcelona Fàcil", per eliminar burocràcia al talent i emprenedoria

28 de juny de 2021

Articles - Logística

L'Ajuntament de Barcelona presenta el 'Pla Barcelona Fàcil', un projecte que busca simplificar, facilitar i millorar la relació entre els agents econòmics com les persones emprenedores, empresàries i ciutadania en general amb l’Administració local a l’hora de posar en marxa una activitat econòmica.  

L’objectiu principal se centra en convertir l’Ajuntament de  Barcelona en un facilitador de les iniciatives empresarials i emprenedores d’innovació social, econòmica, cultural i científica que es poden convertir en oportunitats de generar riquesa i talent per a la ciutat.  

Per complir aquest objectiu, l’Ajuntament es proposa reduir el temps i les barreres dels tràmits amb les administracions locals. Així, s’afavoreix i es facilita que tothom que tingui una idea pugui desenvolupar-la i, com a conseqüència, es reactiva l’economia dels territoris. 

Una de les mesures que ja s’estan posant en marxa per incentivar l’activitat empresarial a la ciutat i facilitar la tramitació administrativa és l’obertura de la Nova Oficina 22@, un servei ubicat a l’OAE i adreçat exclusivament a empreses i persones emprenedores, inversores o professionals (de l'enginyeria, l'arquitectura, la gestoria, etc.).  

En l’àmbit normatiu també s’ha aprovat l’eliminació de la taxa d’inici d’activitat a partir del 2020 i l’adhesió a la FUE (Finestreta Única Empresarial), un espai físic o virtual des d'on emprenedors, empresaris i intermediaris poden fer totes les gestions necessàries per desenvolupar qualsevol activitat, amb independència de l'Administració responsable. 

Amb el 'Pla Barcelona Fàcil' l’Ajuntament de la capital catalana pretén millorar el posicionament de la ciutat de Barcelona com a ciutat fàcil.  

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x