Catalonia Talent

Catalonia Talent

Segona sessió d’ARTIFICIA. Pot un robot compondre un èxit musical?

24 de març de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

El pròxim 8 d'abril a les 18:00 h tindrà lloc la segona sessió d'ARTIFICIA: Composició musical amb intel·ligència artificial. El cicle de sessions ARTIFICIA està dedicat a debatre i ampliar el coneixement al voltant de com la Intel·ligència Artificial pot ajudar els artistes en el procés creatiu.

A ARTIFICIA volen posar en relleu i transferir a la societat els avenços de la IA en els processos creatius. Per fer-ho compten amb especialistes en els àmbits de la ciència, les arts, l'ètica, i altres vessants d'humanitats i proposen tres sessions online de debats participatius, multidisciplinaris, diversos i inclusius centrats, en aquesta edició, en la creació musical.

D'accés lliure i completament en anglès, la sessió tornarà a ser moderada per Ramón López de Mántaras, professor d'Investigació del CSIC en l'Institut d'Investigació d'Intel·ligència Artificial (IIIA) que introduirà els conceptes a debat: les tecnologies d'intel·ligència artificial utilitzades en la composició musical i el seu potencial co-creatiu. L'acte comptarà amb diverses performances, entre elles, una estrena musical mundial: "Lullaby for a string quartet".

ARTIFICIA oferirà una tercera cita el pròxim 6 de maig 2021 dedicada a l'aprenentatge i com, gràcies a la interacció amb la IA, es pot millorar en la interpretació d'un instrument.

Temes intel·ligència artificialcomposició musicalcreacióartificia

Contingut relacionat

Carregant...
x