Catalonia Talent

Catalonia Talent

Sant Joan de Déu, el primer de l'Estat en tenir una consulta de toxicologia pediàtrica

13 de setembre de 2021

Articles - Salut

La nova unitat atendrà ingestions accidentals de productes tòxics i casos de consum d'alcohol o drogues entre infants i adolescents i també se centrarà en la prevenció. Fins ara, aquests pacients s'atenien a urgències i es derivaven a pediatria, i s'ha decidit posar en marxa aquesta unitat en constatar que, sobretot els adolescents, no assistien a la visita pediàtrica.

El perfil dels pacients que s'atendrà, doncs, és doble. Per una banda hi haurà nens que, de forma accidental, han ingerit o inhalat substàncies tòxiques que hi ha al seu entorn sense voler-ho. Normalment es tracta de productes de neteja o fàrmacs. D'altra banda hi ha els adolescents que consumeixen alcohol i altres substàncies, ja sigui amb finalitat recreativa, o amb finalitat suïcida.

Es tracta d'una unitat específica que per primera vegada permetrà superar la barrera de l'atenció d'urgències, i la derivació posterior als equips de pediatria. Els professionals havien constatat com, després de la intervenció d'urgències, els pacients no continuaven el tractament amb el pediatra. D'aquesta forma, la consulta liderada per la pediatra Lídia Martínez, permetrà fer un seguiment de cada cas més enllà de la intervenció urgent.

Temes sant joan de deusaluttoxicologiaurgènciesinfants

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x