Catalonia Talent

Catalonia Talent

Sant Cugat recorda Grau Garriga als 10 anys de la seva mort

1 d'agost de 2021

Articles - Cultura

El 29 d'agost de 2011 moria a Angers Josep Grau-Garriga, l'artista més internacional nascut a Sant Cugat. Va ser reconegut per la seva aportació en la renovació de del tapís a Espanya, a través de l'Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat. 

Canals Galeria d'Art commemora el 10è aniversari de la mort de l'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga amb una exposició, que podrà visitar-se en format presencial, a la mateixa galeria Canals, i en format online, a través del web de la galeria. L'exposició, que estarà habilitada fins al 30 de setembre, vol recordar l'artista  amb una mostra íntima de pintures i dibuixos poc coneguts d’aquest autor, i la relació que va tindre durant la seva vida amb aquesta galeria. Un dels singulars dibuixos que es veuen en l’exposició, 10 anys després, Grau-Garriga, és un gouache, en blanc i negre, on Grau-Garriga plasma l’actitud de la seva volguda mascota, la gossa Platina.

De Grau Garriga se'n recorda la trajectòria, especialment important a partir dels anys seixanta, emmarcat en la cultura del tapís i les fibres. El 1964 presenta la primera exposició individual de tapís del país a la sala Gaspar de Barcelona. L'any següent fa la seva primera sortida a l'exterior participant en la II Biennale Internationale de la Tapisserie Moderne de Lausana, amb la qual obtindrà un especial reconeixement públic. L'any 1969, l'Institute International of Education de Nova York li concedeix una beca que li permetrà instal·lar-se a Nova York durant un any i viatjar pels Estats UnitsMèxic i Canadà. Durant la dècada dels setanta compagina la seva feina amb un notable treball pedagògic, impartint diversos tallers i cursos.

Un dels singulars dibuixos que es veuen a l'exposició és un gouache, en blanc i negre, on ell plasma l'actitud de la seva volguda mascota, la gossa "Platina". Una altra de les obres dins el seu estil, retrata la seva àvia amb tons foscos i pinzellada vermella, color habitual en els seus treballs, i un marc dins un altre marc, amb la incorporació d'un tornavís, eina contundent que fa referència al caràcter d'aquella àvia formada en terra santcugatenca.

Aquesta exposició coincideix amb altres dues que l'artista té a Sant Cugat, una al Claustre i l'altra al Centre Grau-Garriga, on el color vermell és protagonista.

Temes Grau GarrigaSant Cugat

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x