Catalonia Talent

Catalonia Talent

Ruscalleda, Roca, Solé i Gilber, Premis Bite & Mos

28 de maig de 2024

Articles - Gastronomia i alimentació

La prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda ha estat guardonada amb el Premi Bite Honory Award per la seva destacada difusió de la cultura culinària catalana. El reconeixement, atorgat per la Generalitat, es va anunciar durant la Gala Nacional de l'Enoturisme i la Gastronomia celebrada al Teatre Nacional de Catalunya, presidida pel president del Govern en funcions, Pere Aragonès. Aquesta és la segona edició d'aquests premis, que pretenen posar en relleu el paper essencial dels creadors de continguts digitals enogastronòmics en la promoció d'aquest tipus de turisme, posicionant Catalunya com una destinació enogastronòmica de primer nivell a escala mundial.

Ruscalleda ha estat reconeguda per la seva trajectòria "excepcional" en el món de la gastronomia, que l'ha convertit en un referent "indiscutible" de l'alta cuina catalana i internacional. Va ser la primera xef catalana en obtenir tres estrelles Michelin, i la seva carrera professional ha "traspassat fronteres" gràcies a la seva impecable dedicació i innovació.

Dins la categoria Bite, que premia la divulgació enogastronòmica a nivell global, també ha estat guardonada la lituana Aistė Misevičiūtė amb el premi Best Foodie, reconeixent-la com la millor creadora de contingut mundial en l'àmbit enogastronòmic.

El premi Best Winefluencer ha estat atorgat a Josep Roca, reconegut com la persona més influent mundialment en la creació de continguts enològics. Finalment, el nord-americà Matt Goulding ha estat distingit amb el premi Best Food Traveller per la seva excel·lent creació de continguts gastronòmics relacionats amb viatges.

Guardonats en la categoria Mos

Pel que fa a la categoria Mos, que reconeix l'àmbit nacional, la periodista Trinitat Gilbert ha estat premiada com a Millor Ambaixadora per ser la millor creadora de contingut sobre gastronomia catalana.

El premi a Millor Prescriptor de la Cuina Catalana ha recaigut en Paco Solé per la seva destacada divulgació de la gastronomia catalana en mitjans digitals. Lluís Tolosa ha estat reconegut amb el premi a Millor Prescriptor del Vi, i Dones del Vi ha estat distingit com a Millor Col·lectiu per la seva excel·lent presència digital en l'àmbit enogastronòmic català.

Els Premis Bite i Mos formen part de les iniciatives que impulsa el Govern en el marc de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una distinció que busca posicionar Catalunya com a referent mundial en alimentació i turisme enogastronòmic.

A l'acte també hi van assistir els consellers d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, i de Drets Socials, Carles Campuzano, així com el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, i la directora general de Turisme, Marta Domènech.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x