Catalonia Talent

Catalonia Talent

Roser Xalabarder, presidenta de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

28 de juny de 2020

Articles

Entre l’abundant lèxic que ha generat la crisi del coronavirus, el terme coresponsabilitat és un dels que ha fet més fortuna. L’utilitza diverses vegades la presidenta de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE), Roser Xalabarder, com a eina per fer realitat la conciliació de la dona entre la vida professional i personal, així com per treure més profit del talent femení. “Des de finals d’abril hem alertat que les dones que estaven teletreballant podien baixar el seu rendiment pel fet de tenir cura dels seus fills”, reivindica.

L’ODEE és un organisme que va néixer l’any 2008 de la mà de la Cambra de Comerç amb la vocació de “fer pressió i publicar estudis per refermar el lloc que havia de prendre la dona a la societat, l’economia i el món”. Des d’aleshores ençà, Xalabarder lamenta que la posició de la dona ”ha variat poc”, donat que segueix comprometent la vida professional per fer-la compatible amb la vida personal. En termes econòmics, segons un estudi de l’ODEE del 2008, aquesta disfunció va generar una pèrdua del talent femení que equival al 0,5% del PIB anual.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x