Catalonia Talent

Catalonia Talent

Retorn amb oportunitats, o com fer que el talent torni a casa

8 de novembre de 2021

Articles - Economia

El departament de Joventut de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, posen en marxa el programa “Retorn amb oportunitats” amb l’objectiu de facilitar la tornada de joves qualificats que van emigrar arran de la crisi del 2008 per aconseguir una oportunitat laboral o millorar les seves condicions de treball.

El programa va dirigit a joves d’entre 18 i 35 anys amb residència a l’estranger com a mínim d’un any i que hagin nascut, viscut, estudiat o treballat a Barcelona o la seva àrea metropolitana.

Per recuperar la fuga de talent de l’última dècada, el programa ofereix serveis de mediació laboral, assessorament i acompanyament integral durant el procés de recol·locació, així com suport en l’emprenedoria, per tal de donar al jovent eines i capacitats per desenvolupar els seus projectes a Barcelona. En aquest programa participa el projecte Volvemos.org, que des del 2016 ha contribuït al retorn de treballadors i treballadores i ha ajudat empreses a trobar perfils adequats i diverses administracions públiques a elaborar plans de retorn.

Al mateix temps, el programa té l’objectiu de sensibilitzar les empreses sobre els avantatges de contractar professionals amb experiència internacional, tutoritzar els joves en la recerca d’oportunitats laborals i afavorir la integració dels joves a la xarxa la ciutat.

Temes retorntalent

Contingut relacionat

Carregant...
x