La biotecnologia catalana va batre els seus propis rècords el 2020 en captar 226 milions d'euros, segons l'informe de la Bioregió de Catalunya 2020, elaborada per Biocat i CataloniaBio&HT. La xifra suposa un increment del 86% respecte a l'anterior exercici.
La biotecnologia catalana va assolir l'any passat, amb un exercici dominat per la pandèmia del coronavirus, un rècord d'inversió amb 226 milions d'euros, amb la qual cosa es va duplicar la quantitat en només dos anys. La quantitat suposa una fita històrica, ja que el 2019 van ser 123, 112 milions el 2018 i es van destinar principalment a projectes molt directes i a l'oncologia.
El capital de risc va ser la principal font de finançament, segons les dades de l'Informe de la biorregió de Catalunya 2020, presentat per Biocat i CataloniaBio & Healthtech.
Tot i que l'estudi es va presentar al setembre de l'any passat, aleshores no es comptava amb les xifres totals, que han resultat ser el nivell de captació més elevada de tota la història. Per això s'ha fet aquesta actualització. A través del capital de risc es van captar 140 milions a 41 operacions. A l'exercici precedent van ser 54,14 milions amb un total de 26 operacions.
Les inversions més altes s'han concentrat a les empreses de biotecnologia i tecnologies mèdiques, tot i que el sector que creix amb més ràpides és el de les companyies de "digital health" (salut digital), on la inversió s'ha multiplicat per 2,6 vegades des de 2018.
Segons l'informe, el sector de les ciències de la vida i la salut va suposar l'any passat el 7,3% del PIB català i ha ocupat a 230.000 persones.