Catalonia Talent

Catalonia Talent

Ramon Tremosa, economista i exdiputat del Parlament Europeu, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

7 de juliol de 2020

Articles

Ramon Tremosa, economista i professor de Teoria Econòmica a la Universitat de Barcelona, ha estat deu anys (2009-2019) diputat al Parlament Europeu, la qual cosa li atorga una gran autoritat a l’hora d’analitzar la situació econòmica a nivell global i la resposta que s’està gestant per fer-hi front a la crisi.

Com a lliçó del confinament conseqüència de la covid-19, Tremosa extreu que “aquesta crisi ens fa veure que els nivells de govern supraestatals haurien pogut actuar d’una manera més eficaç enlloc d’anar cada país pel seu compte. Per exemple, si la Unió Europa hagués fet de central de compres a la Xina hauria evitat la guerra entre estats en les setmanes pitjors de la pandèmia”.

Europeista convençut, defensa que “ara veiem, com va passar l’any 2008, que amb una moneda que dona estabilitat i amb les exportacions, més Europa és una bona sortida per a nosaltres”. Sobre el paquet previst de 750.000 milions d’euros de fons comunitaris, Tremosa adverteix que “ens convé molt que Europa marqui on han d’anar aquestes diners i que no ho deixem a la discrecionalitat dels governs del sud d’Europa”.

En última instància, Tremosa aprofita l'entrevista per fer una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNaciona.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x