Catalonia Talent

Catalonia Talent

Ramon Córdoba, expert i col·leccionista d'art, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

20 de juliol de 2020

Articles

Ramon Córdoba de Dalmases, expert i assessor d’art de grans col·leccionistes, regenta també la botiga-taller de marcs Astrolabius del carrer Mandri amb més de cinquanta anys d’història. Per allà han passat tota classe d’artistes i d’obra i fruit de la seva bonhomia i classe ha fet amistat amb una munió de personalitats de l’art i de la cultura. De Joan Miró destaca que “et mirava i t’escoltava”. És un bon coneixedor del que es mou pel món i per tant de les oportunitats que s’obren per comprar una obra mestre a un preu alt, però raonable. El seu taller i casa seva són un museu viu.

Valorant què han representat aquests tres mesos d’aïllament considera que “durant el confinament molta gent s’ha donat compte que pot disfrutar dels quadres que té a casa i, a més, vol ampliar. La pandèmia no ha estat cruel amb el món de l’art, més aviat el contrari”. Moment propici per la creativitat? “Bastant, sobretot per l’artista que té una certa inquietud. El que en té menys, però ho necessita per viure, ha pintat bastant més. Tots els artistes que conec han tingut molta creativitat”. Evoca Picasso, quina valoració és directament proporcional als períodes en que s’enamorava d’una altra parella, quan tenia una gran creativitat i llavors la seva cotització pujava.

Aquest expert valora l’art en funció del que agradi, no del preu. La seva experiència professional el fa pensar que no han canviat gaire els usos i costums dels consumidors. En quant al futur, e mostra optimista. En aquest sentit, és contrari a la creença que la joventut no compra obres d’art. D'aquesta manera, Córdoba aprofita per fer una crida al jovent (i al món de l'art en general) per participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x