Catalonia Talent

Catalonia Talent

Quatre empreses catalanes participen en el desenvolupament de fàrmacs amb nanotecnologia a Europa

12 de maig de 2021

Articles - Salut

La companyia Tecnio Nanomol, amb la seva empresa derivada Nanomol Technologies, i les empreses Leanbio i Grace Bio formen part d'un projecte europeu que té per objectiu desenvolupar nous fàrmacs basats en la nanotecnologia. El pla compta amb 14,5 milions d'euros i la participació d'11 entitats europees. Aquest projecte, que ha rebut el nom de Phoenix, forma part del programa de la Unió Europea Horizon2020. Aquesta investigació servirà per crear fàrmacs millorats en àmbits com el càncer, malalties rares o les autoimmunes.

La principal diferència entre els fàrmacs tradicionals i els que inclouen la nanotecnologia és que aquests medicaments són molt més concrets i dirigits i permeten administrar dosis més baixes. També destaca que la seva aplicació sigui tòpica en comptes d'injeccions, com a explicat la directora de transferència tecnològica i desenvolupament de Nanomol Technologies, Alba Córdoba.

Phoenix té com a objectiu final crear les infraestructures necessàries per a escurçar el temps de recerca en laboratori i les aplicacions clíniques. Les quatre empreses que formen part del projecte tenen un gran recorregut en el camp de la biomedicina i la tecnologia aplicada als fàrmacs.

Temes nanotecnologiaHorizon2020Unió EuropeamedicamentsinnovacióCatalunya

Contingut relacionat

Carregant...
x