Catalonia Talent

Catalonia Talent

Proppos s'expandeix a quatre països

8 de febrer de 2022

Articles - Gastronomia i alimentació

Proppos, empresa guanyadora dels Premis Talent Cambra està presents en 40 restaurants self-service repartits en quatre països: EspanyaHolandaItàlia i Xile. La intenció de l’empresa, a més, és tenir el FastPay en més de 250 establiments el 2022 i expandir-se a més països europeus, com ara el Regne UnitFrança i Alemanya, així com regions d’Amèrica Llatina

Fundada per Nil Salomó i Pau Vaquero, Proppos va desenvolupar una caixa que, amb una càmera, intel·ligència artificial i un programari, identificava el menjar d’una safata i feia el compte de forma automàtica. L’objectiu d’aquest giny era evitar les cues i agilitzar el pagament en restaurants self-service.

El projecte va tenir bona acceptació dins del sector de l’hostaleria, però l’arribada de la Covid ho va aturar tot. Els fundadors de Proppos van passar-se el 2020 sense poder comercialitzar el seu producte de FastPay. Durant aquest temps van aconseguir tancar una ronda d’inversió d’un milió d’euros per millorar les caixes i donar-les a conèixer arreu de l’Estat. Van obtenir 650.000 euros de finançament privat i més de 300.000 euros de subvencions públiques. Entre els premis rebuts per l'empresa destaca el Premi Talent Cambra.

La start-up té la intenció de tancar una segona ronda de finançament per engegar dues noves línies de negoci. La intenció de Proppos és desenvolupar solucions intel·ligents per a supermercats i, a la vegada, adaptar-ne també per a hospitals. “Creiem que la nostra plataforma d’intel·ligència artificial pot solucionar problemes en molts àmbits diferents”, apunta Salomó. La partida econòmica que pretén aconseguir Proppos és de tres milions d’euros.

Dit això, la solució FastPay de la start-up està pensada per a cantines de grans empreses, menjadors d’universitats i hospitals. També es pot instal·lar en establiments de restauració a aeroports o estacions de tren i locals de menjar ràpid a peu de carrer.

Contingut relacionat

Carregant...
x