Catalonia Talent

Catalonia Talent

Port Ainé, on regna el freestyle

16 de febrer de 2022

Articles - Catalunya Neu

Entre les estacions d'esquí del Pallars Sobirà, Port Ainé destaca com a una de les principals estacions on gaudir d’autèntiques experiències hivernals aptes per a tots els públics. Situada entre unes cotes de 1650 d'altitud de base, i que s'eleva fins als 2400 metres, Port Ainé se situa dins el massís de l’Orri, al municipi de Rialp, i envoltada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu. Es tracta d'un entorn que irradia encant per tot arreu: des dels seus petits pobles, la seva biodiversitat i paisatges, la seva gastronomia i el seu patrimoni cultural.

Port Ainé us rebrà aquest hivern amb 25 pistes que sumen 26,7 km. La meitat d’aquests traçats estan innivats per mitjà de neu produïda, i és considerada, gràcies a la seva localització com a una de les estacions de muntanya amb més qualitat de neu de Catalunya. El fet d'estar orientada cap al nord, fa que es mantinguin estables unes temperatures més baixes, el que permet la conservació, manteniment i qualitat de la neu. 

L’estació compta amb set remuntadors capaços de transportar 9.210 persones/hora. Molts d'ells, els habituats en el freestyle i l'snowboard, ja que tradicionalment és una de les estacions especialitzades en aquests estils. Però també amb itineraris senyalitzats d’esquí de muntanya i raquetes. En l’àrea d’influència de Port Ainé hi ha un gran ventall d’allotjaments: cases rurals, càmpings, i establiments especialitzats en l'esport d'aventura i d'hivern, el senderisme i l'excursionisme, i on us informaran de les millors propostes per a un cap de setmana o vacances en família, amics o amb nens.

En col·laboració amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu, Port Ainé compta aquesta temporada d’hivern amb una exposició sobre el Gall Fer que pretén conscienciar la població sobre aquesta espècie i divulgar recomanacions de bones pràctiques per a la seva conservació. La biodiversitat del Parc Natural és una de les més conegudes del país, combinant espècies difícils de veure fora d'aquestes contrades, amb excursions i itineraris, especialment recomanables en temporada d'hivern, com són els de raquetes de neu. Aquesta temporada, a més, hi ha nova senyalització per itineraris cap al Pic de l'Orri, el poble de Roní, i el refugi de les Comes de Rubió.

Els pobles de l'alt Pallars són reconeguts pel seu atractiu històric i pintoresc. Entre els nuclis més destacables propers a Port Ainé, no podeu deixar de visitar el monestir de Sant Joan de l'Erm, o el conjunt del poble medieval de Santa Creu de Llagunes, a més d'aprofitar per gaudir dels plats típics de la zona pallaresa, les carns de vacú, els formatges d'ovella, el tupí, l'olla pallaresa, i un conjunt de productes de primera qualitat i, el millor de tot, de proximitat.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x