Catalonia Talent

Catalonia Talent

PIMEC impulsa "Accelera el creixement" en favor de la competitivitat empresarial

27 de setembre de 2021

Articles - Economia

Un total de 50 pimes de la província de Barcelona han estat escollides per participar a la 10a edició del programa "Accelera el creixement", impulsat per PIMEC i la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d'ajudar les empreses a impulsar el seu desenvolupament i millorar la seva competitivitat, molt malmesa encara pels efectes de la pandèmia. Ahir, a la tarda la diputada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, i el director gerent de PIMEC, David Giménez, van donar el tret de sortida en una sessió inaugural on van assistir de forma presencial representants de la cinquantena d’empreses.

Les principals característiques de les pimes participants són: El 50% són petites empreses, el 38% són micro, mentre que el 12% restant són mitjanes. Per comarques, un 24% són del Baix Llobregat, un 16% del Vallès Occidental, un 14% del Vallès Oriental, un 10% del Barcelonès, Maresme i Osona, un 6% del Bages, un 4% de l’Anoia i Garraf i un 2% del Berguedà. Per sectors d’activitat, el 58% de les empreses són del sector industrial, un 20% de serveis i comerç i un 2% de Transport i Logística. D’altra banda, el 52% són empreses amb més de 20 anys d’antiguitat, el 10% tenen entre 6 – 10 anys, el 18% entre 11 i 15 anys, el 14% entre 16 i 20 anys i el 6% menys de 6 anys.

En aquesta nova edició, es compta amb la participació de 36 ens locals de la província des de les seves unitats d’atenció a les empreses (Centres locals de Serveis a les Empreses). Des d’aquests centres, juntament amb les delegacions de PIMEC, es garanteix fer un seguiment i suport adequat durant tot el programa.

Durant la sessió inaugural d'ahir, la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona,  Eva Menor, va destacar el pes important de les empreses del sector industrial en aquesta edició “sou empreses amb alt potencial de creixement i el vostre progrés esdevé un factor clau per a la competitivitat del nostre paísAixí, la diputada va continuar fent incís en els resultats exitosos dels participants d’anteriors edicions “447 empreses ja han passat per aquest programa i, de les ja avaluades, superen en escreix els objectius fixats en termes d’increment dels nous llocs de treball, facturació i beneficis, coincidint a valorar el programa de forma molt satisfactòria”.

En la seva intervenció, David Giménez, director gerent de PIMEC, va fer una explicació operativa del programa, tot celebrant que “aquesta 10a edició seguirà ajudant les empreses a millorar la seva competitivitat i la seva viabilitat, encara bastant afectada pels efectes econòmics de la pandèmia” i ha encoratjat els empresaris i empresàries a “aprofitar aquesta eina per créixer, reactivar la seva activitat i tornar a generar riquesa i ocupació en benefici de la recuperació econòmica”.

La jornada inaugural també va comptar amb la participació de l’empresa Nagual Alimentación, participant a la 3a edició, representada per la seva CEO i fundadora, Àngels Secanella, qui va explicar el seu pas pel programa i el creixement obtingut i de la directora general de Ventas Energivity Consulting, Mónica Mendoza, qui va dirigir el taller de networking entre totes les empreses assistents. Mónica Mendoza és una de les conferenciants més sol·licitades en temes d’estratègia comercial, intel·ligència emocional i vendes a més de docent de l’escola de negocis ESADE.

Temes PIMEC; empresesmicroempresesturismecomerç

Contingut relacionat

Carregant...
x