Catalonia Talent

Catalonia Talent

Per primer cop, dues produccions catalanes competiran a la secció oficial de la Berlinale

19 de gener de 2022

Articles - Cultura

Per primera vegada en els 72 anys d'història del Festival de Cinema de Berlín hi haurà dues produccions catalanes competint a la secció oficial. I una d'elles, en català.

La Berlinale ha anunciat que hi competirà "Alcarràs", la segona pel·lícula de Carla Simón. La directora tornarà al festival cinc anys després de ser doblement premiada pel seu debut, "Estiu 1993". "Alcarràs" segueix una família que, després de 80 anys conreant la mateixa terra, es reuneix per fer l'última collita.També optarà a guanyar l'Os d'Or "Un año, una noche", d'Isaki Lacuesta, que ens transporta fins a la sala Bataclan de París la nit dels atemptats terroristes del 2015, a través de dos dels seus supervivents.

La Berlinale comença el 10 de febrer amb la projecció de la pel·lícula "Peter von Kant", del francès François Ozon.Altres directors que competiran a Berlín són la francesa Claire Denis o l'italià Paolo Taviani.

Aquest any el festival retorna a la presencialitat, per bé que entre fortes mesures de prevenció arran de la pandèmia, que aquest dimarts ha causat una xifra rècord a Alemanya de més de 100.000 contagis diaris.

Així, les deu jornades habituals de la secció oficial s'han reduït a sis, i per accedir a les sales de projecció caldrà estar vacunat amb la pauta completa i tenir un test negatiu recent.

Contingut relacionat

Carregant...
x