Catalonia Talent

Catalonia Talent

Pau Casals i els 50 anys del discurs de l'ONU, tema de la Diada d'enguany

7 de setembre de 2021

Articles - Cultura

El Govern i el Parlament de Catalunya organitzen conjuntament l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, que aquest any té com a tema central el 50è aniversari del discurs de Pau Casals davant l’Assemblea General de l’ONU per reivindicar els valors de pau, justícia, llibertat dels pobles, cultura catalana i la fraternitat. L’acte, que tindrà lloc dissabte 11 de setembre a les Quatre Columnes a Montjuïc, està dirigit per Marta Bayarri i Jofre Bardagí, i comptarà amb propostes audiovisuals, de música, dansa i pintura i el missatge universal de Pau Casal a través de joves actors i actrius. La Diada d’enguany també serà una “jornada d’autoafirmació, de manifestació de la voluntat col·lectiva de la ciutadania d’una Catalunya Plural i diversa”, tal com ha explicat la portaveu del Govern, Patricia Plaja, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu. 

La celebració inclou diverses novetats com que el fet que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, lliurarà  la Medalla d’Or de la Generalitat des d’El Vendrell, vil·la nadiua de Pau Casals, i oferirà el missatge institucional des del recinte modernista de Sant Pau, un espai de referència on conviuen història i innovació i que actualment acull un punt de vacunació contra la Covid-19. Aquest any, també per primera vegada, més de trenta edificis i espais emblemàtics d’arreu de Catalunya celebraran jornades de portes obertes els dies 11 i 12 de setembre. D’aquesta manera, se sumaran a les habituals visites obertes que tradicionalment s’han fet aquest dia al Palau de la Generalitat i al Parlament de Catalunya. 

A més, amb motiu de l’Onze de setembre, les delegacions de la Generalitat han organitzat diversos actes arreu de Catalunya i a Madrid. També ho han fet les delegacions exteriors, que han preparat una quinzena d’activitats per portar la Diada Nacional arreu del món i homenatjar diversos catalans i catalanes que han deixat petjada a nivell internacional, com l’escriptora Aurora Bertrana a Suïssa, el comte Ramon de Vilana-Perles a Àustria o els exiliats republicans a Mèxic.

Plaja ha subratllat que amb tot els actes organitzats, a Catalunya i arreu, el Govern té “la voluntat d’obrir les institucions a la ciutadania i aquest dissabte en serà un exemple simbòlic més”.

Temes diadapau casalsONU

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x