Catalonia Talent

Catalonia Talent

Oryon i Talent Shakers posen el focus en la inversió en salut

8 de juliol de 2021

Articles - Salut

Aquest dimecres ha tingut lloc al Col·legi de Metges de Barcelona l'esdeveniment "Salut i innovació tecnològica: inversions amb futur" organitzat per Talent Shakers, el moviment impulsat per Oryon Universal que aposta per promoure i fomentar el talent emprenedor a Espanya. A l'acte s'ha posat el focus en la necessitat d'invertir en salut i s'ha debatut sobre les possibilitats de la innovació tecnològica aplicada a la salut, com pot ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones i els desafiaments als que s'enfronta el sector.

Salut és un dels sectors que ha experimentat una acceleració tecnològica més notòria en els últims anys, especialment des de l'esclat de la pandèmia del Coronavirus. Qui abandera aquest canvi són els emprenedors "perquè responen a la societat amb un compromís d'innovació clara, directa i disruptiva", ha indicat el Dr. Eduard Vieta, cap del Servei de Psiquiatria i Psicologia de l'Hospital Clínic de Barcelona. "Cal posar en valor la innovació tecnològica com la gran revolució pendent en el sector salut", ha assenyalat el Vieta. En la seva intervenció també ha ressaltat el valor social de la innovació en salut i el progrés que suposa per a la societat afavorir el creixement d’startups com a font d'ocupació de qualitat i de desenvolupament tecnològic per al país. "Si en quelcom som competitius és en biomedicina, i aquí tenim una oportunitat única de créixer i convertir-nos en referents, ja que talent no ens falta", ha conclòs Vieta.

Entre les startups ponents ha destacado Xkelet, que està canviant el paradigma del mètode tradicional de les inmovilitzacions post-traumàtiques i terapèutiques. "Gràcies a la intel·ligència artificial ia la tecnologia 3D podem imprimir fèrules a mida que garanteixen la recuperació de les fractures d'os", ha comentat Jordi Tura, CEO i Manager Director d'Xkelet. O Exheus, que utilitza la intel·ligència artificial per analitzar l'expressió dels gens (ARN) i ofereix "l'informe de salut més avançat del món amb tots els gens que s'expressen en una mostra de sang", ha explicat Pol Cervera Chief Operations Officer i Co-Founder de Exheus.

La transformació digital és una altra de les urgències del sector. "Cal connectar el coneixement per innovar, i per això és crucial trencar barreres i digitalitzar el sector", ha afirmat Fernando Ochoa, CEO i soci fundador de Meeting Campus, startup que ofereix solucions formatives a mida en l'àmbit de la salut amb experts del sector de prestigi internacional a través d'una plataforma online. Punt de vista que ha compartit Alberto Porciani, CEO de Top Doctors, directori mèdic de referència a nivell internacional que, gràcies a la millor tecnologia, ofereix als pacients la possibilitat de contactar amb especialistes mèdics de primer nivell d'arreu de món: " és indispensable transformar l'atenció mèdica convencional a un model digitalitzat i a distància on el pacient sigui el centre del sistema i fer un salt tecnològic en tota la cadena de valor del sector ", sosté Porciani.

Una de les principals conclusions d’aquesta trobada d’innovació al sector salut es que els dispositius mèdics i les teràpies digitals són les fórmules que una millor acollida al mercat. No obstant, "encara calen més esforços en la valorització i validació de noves tecnologies, a més de treballar per atreure capital i talent per reduir la bretxa entre ciència i mercat", ha assenyalat Pol Cervera, Chief Operations Officer i Co-Founder de Exheus .

Una opció estratègica i escalable es anar de la mà d'una gran companyia interessada a innovar amb projectes fora de la corporació. DKV ha apostat per aquest sistema en paral·lel al de la creació d'equips integrats per membres de la seva plantilla. "Les grans empreses s'han adonat que la connexió amb els emprenedors s'ha d'enfortir per dotar els projectes de recursos que donin resposta als nous reptes", comenta Josep Celaya, director de Negoci Digital de DKV.

Sobre Oryon Universal 

Oryon Universal és un ecosistema d’innovació disruptiva ubicat al districte tecnològic 22@ de Barcelona (amb presència a Madrid y América Llatina) que conecta startups amb corporacions i inversors.

Co invertim amb la mitjana i la gran corporació en les millorss startups en fases seed per donar resposta als seus reptes corportatius. La nostra missio és oferir els recursos necessaris per fomentar la innovació i generar noves oportunitats de negoci que permetin a les empreses anticipar-se als canvis de mercat i guanyar competitivitat.

Des del nostre Centre d'Alt Rendiment oferim un acompanyament 360º de primer nivell adaptat a les necessitats de les startups seleccionades.

Sobre Talent Shakers

Talent Shakers neix amb la missió d'impulsar una comunitat d'inversió per donar suport a l'ecosistema emprenedor.

L'eix vertebrador és Talent Shakers Ban, un club d'inversió privat amb més de 50 alts directius i inversors de trajectòria contrastada recolzat per un programa d'activitats en el qual unim a inversors, corporacions i startups a través d’actes temàtics o fòrums d'inversió per potenciar el talent i facilitar el finançament a les startups. Aquest moviment està format al voltant de quatre verticals temàtiques, amb ambaixadors dedicats a cada un dels sectors empresarials en què se centraran les seves activitats.

A més, s'ha establert una aliança amb Founderz, l'escola en línia d'emprenedoria de Pau Garcia-Milà, per facilitar a les startups superar l'anomenada "vall de la mort".

Sobre Founderz

Founderz.com és la primera escola d'emprenedoria en línia, creada per acompanyar els emprenedors en totes les etapes del seu projecte, des de la generació d'idees fins a la seva posada en marxa, finançament i consolidació.

Disposa d'un programa formatiu que permet triar com i quan aprendre a emprendre en format de vídeos de 10-15 minuts de durada. Tot això complementat amb exercicis, mentories grupals i acompanyament personalitzat necessari en cada etapa mitjançant un equip d'experts de l'emprenedoria i una formació sempre accessible des de qualsevol dispositiu.

Temes salutinversióoryontalent shakers

Contingut relacionat

Carregant...
x