El 30 de novembre, la ciutat va perdre la figura de l’arquitecte, que va dedicar la seva vida a transformar la societat i millorar les condicions de la ciutadania. El dia que hauria fet 96 anys s’ha celebrat un acte de record amb la família al Saló de Cent de la ciutat de Barcelona, on s'ha anunciat que el consistori dedicarà un espai públic de Barcelona a recordar permanentment a Bohigas.
La contribució d’Oriol Bohigas en el desenvolupament urbanístic i arquitectònic de la ciutat i el seu compromís cultural amb Barcelona el van fer mereixedor de la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona, una distinció que permet que el seu nom pugui passar a formar part del Nomenclàtor de la ciutat.
Arquitecte, urbanista, pensador, intel·lectual i investigador, Oriol Bohigas destaca per la seva obra prolífica, majoritàriament a Barcelona. Des del grup d’habitatges de la ronda del Guinardó a la Universitat Pompeu Fabra, passant per les escoles Garbí o Thau, el seu llegat ens deixa un gran volum d’obres destacables. Un dels encàrrecs més rellevants va ser el disseny de la Vila Olímpica i del Port Olímpic de Barcelona.
Va ser professor de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i, posteriorment, en va ser el director. El 1980 va ser nomenat delegat de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona i el 1984 conseller urbanístic de l’Ajuntament. Va ser en aquesta època en què es va projectar l’urbanisme que permetria fer de Barcelona la seu dels Jocs Olímpics del 1992. Del 1991 al 1994 va ser regidor de Cultura.
A més de la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona, l’arquitecte és Creu de Sant Jordi de la Generalitat, va ser pregoner de les Festes de la Mercè i premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional. L’any 2006, a més, va rebre el Premio Nacional de Arquitectura.