Catalonia Talent

Catalonia Talent

Obre El Convent de Barcelona Activa, un nou equipament d’acompanyament laboral per a joves

24 d'octubre de 2022

Articles - Economia

Barcelona Activa ha obert a la ciutat un nou equipament que té la voluntat de ser una referència per al jovent, i amb l’objectiu d’oferir acompanyament laboral i formació, de forma personalitzada i amb eines i recursos adaptats a les necessitats actuals del món del treball. Ubicat al centre de la ciutat, al Centre Cívic del Convent de Sant Agustí, a la Plaça de Pons i Clerch, les persones menors de 30 anys ara tindran un servei específic, segons les seves vocacions, interessos i trajectòria curricular, amb l’objectiu que trobin el suport necessari per inserir-se al mercat de treball o millorar en l’àmbit professional. 

El Convent, amb prop de 1.000 m2 i amb capacitat per a 300 persones, ha estat dissenyat i remodelat amb un aspecte modern, amb un aire fresc i desimbolt. Dotat de dispositius electrònics i totalment equipat a nivell tecnològic. compta amb sales de rodatge de videocurriculum, edició, cabines de simulacres d’entrevistes de feina, aules modulars per fer networking, compartir projectes amb pantalles, assessoraments, reunions, i sala d’actes amb mobiliari innovador. A més, el claustre exterior, espai comú del centre cívic, podrà fer-se servir per organitzar esdeveniments.   

Barcelona Activa ha llançat de manera pionera un equipament únic de formació i orientació per al jovent per donar resposta a un dels col·lectius que, tradicionalment i en l’actualitat, troba més dificultats laborals, sigui perquè connecta per primera vegada amb el mercat de treball, o bé perquè n’ha perdut la feina i no en troba.  

L’equipament s’adreça als joves, tinguin més o menys formació, més o menys capacitat econòmica en el seu entorn familiar i de tota la ciutat. Per a cadascuna de les situacions, l’agència municipal treballa per oferir confiança amb professionals facilitadors que volen ser referents, propers i accessibles.  

Per al primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competivititat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, “Barcelona vol ser el lloc on els joves puguin donar forma als  seus projectes de vida”. Per això, “estem transformant i diversificant l’economia de la ciutat, per generar noves oportunitats, i estem acompanyant aquesta transformació amb polítiques decidides de lluita contra l’atur juvenil amb formació i recursos com els que ofereix el Convent, per facilitar al jovent tant l’accés al mercat laboral com l’emprenedoria.” 

Per al regidor d'Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera: “Els joves també són protagonistes de la Barcelona que construïm, per això calen les polítiques juvenils i, sobretot, les d’emancipació, habitatge, formació i ocupació. L’equipament que avui inauguren és un punt estratègic per afavorir l'ascensor social dels joves, un espai on ¡

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x