Catalonia Talent

Catalonia Talent

Núria Feliu, recordada al Palau

16 de maig de 2024

Articles - Cultura

Joan Manuel Serrat, Els Catarres, Marina Rossell, Cris Juanico, Antoni Ros-Marbà, Dafnis Balduz, Joan Fortuny, Josep Cuní i Enric Cambray són alguns dels artistes que han participat en l’acte d’homenatge a la cantant Núria Feliu (Barcelona, 1941-2022) al Palau de la Música Catalana. La vetllada ha reconegut la tasca musical i de normalització de la llengua catalana de Feliu, així com el seu compromís i la seva contribució a la música, les lletres, l’escenografia i la dicció. L’homenatge ha repassat tant el vessant personal de la cantant com la seva dilatada carrera. La Cobla Ciutat de Girona i la big band 'Els deixebles de Feliu', creada per a l’ocasió, han posat el ritme en una nit on simbòlicament, Feliu, ha tornat al Palau.

El concert ha començat amb ‘Què n’ha quedat del nostre amor’ a càrrec de la Big Band i Laura Simó, seguit per ‘T’he trucat per dir, t’estimo’ interpretada per Cris Juanico. Mireia Feliu ha cantat ‘Les Caramelles’ i Marina Rossell, amiga de Núria Feliu, ha interpretat ‘El clar país’ acompanyada pel mestre Antoni Ros Marbà al piano. Una de les cançons més emotives ha estat ‘Sota un cirerer florit’ interpretada per Joan Manuel Serrat amb Ricard Miralles al piano. Serrat ha recordat l’emoció de veure Feliu com la primera artista que versionava un tema seu. Els Catarres han interpretat ‘El vestidor d’en Pasqual’, mentre que Joan Fortuny ha protagonitzat un dels moments més destacats de la nit amb ‘El Cant de la Senyera’, que ha acabat amb el públic dempeus corejant l’himne i cridant per la independència.

L’homenatge s’ha celebrat en el marc dels actes impulsats pel govern per commemorar la figura de Feliu, com l’exposició al Palau Robert que acaba diumenge. Al llarg de la nit, músics i artistes que van tenir un vincle personal o professional amb Feliu han compartit les seves experiències i han recordat l’estimat barri de Sants, d’on era també actriu. Durant l’acte, el compositor i director Luis Cobos ha parlat sobre la biografia de Feliu i els moments compartits. Cobos ha reconegut el valor i la gràcia de Feliu, destacant el seu llegat d’excel·lència, dignitat i afecte. "Mai s’esborrarà el teu llegat", ha afirmat Cobos durant l’homenatge.

La recta final de la vetllada ha inclòs el ‘Medley Musicals’ d’Enric Cambray i Annabel Totusaus, ‘Tot és gris’ i ‘La cançó de Sants’ amb recital de Josep Cuní. La gala ha conclòs amb ‘La santa espina’, amb el públic dempeus recordant els Fets del Palau de la Música de fa seixanta-quatre anys, quan es va intentar censurar ‘El Cant de la Senyera’ durant la dictadura.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x