Catalonia Talent

Catalonia Talent

Nou Consell de Tecnologies Quàntiques de Catalunya

7 de juliol de 2021

Articles - Tecnologia

El Govern ha aprovat la creació del Consell de Tecnologies Quàntiques de Catalunya, que es constitueix com un òrgan col·legiat adscrit al Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

El Consell de Tecnologies Quàntiques de Catalunya l’integren personalitats del món acadèmic, empresarial i institucional i té les funcions d’assessorar el Govern sobre polítiques orientades a impulsar les tecnologies quàntiques, així com proposar actuacions i mesures de coordinació i crear els espais de debat necessaris amb el sector d’aquestes tecnologies a Catalunya i la societat civil.

El Consell de Tecnologies Quàntiques l’impulsen conjuntament el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, el Departament d’Empresa i Treball i el Departament de Recerca i Universitats.

Catalunya disposa de les capacitats humanes, organitzatives i tecnològiques per esdevenir un territori capdavanter en el desenvolupament d’aquestes tecnologies i aprofitar les oportunitats de progrés econòmic que se’n derivin. En aquest sentit, el Govern aposta per impulsar un ecosistema de recerca i innovació, talent i empreses en aquest àmbit i treballa per convertir Catalunya en un pol tecnològic mundial en tecnologies quàntiques.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x