Catalonia Talent

Catalonia Talent

Neix UsApp, la web app de denúncia de les situacions de violència en els centres educatius

8 de juny de 2021

Articles - Educació

El Departament d'Educació ha posat en marxa aquesta aplicació perquè l'alumnat i la comunitat educativa pugui comunicar situacions de violència. Educació ha enviat un correu a tots els centres de Catalunya explicant la seva funció i els objectius.

UsApp és una eina segura i confidencial mitjançant la qual els alumnes poden denunciar tota mena de violència, que hagin patit o hagin sigut testimonis. L'aplicació està disponible en set idiomes diferents: català, aranès, castellà, anglès, urdú, àrab i xinès. La plataforma també ofereix l'opció de contactar amb la Unitat de Suport a l'Alumnat en situacions de Violència (USAV).

Des de la creació de l'USAV al mes d'abril ja s'han rebut més de 180 denúncies. La majoria d'elles són assetjament escolar i violència masclista en els àmbits escolar i familiar; també s'ha denunciat maltractament infantil i adolescent dins de la família. La Unitat ofereix servei d'acompanyament i actuació per a les víctimes arreu del territori.

Aquestes propostes formen part del Pla de Les Escoles Lliures de Violències que té com a objectiu la prevenció, intervenció i seguiment de situacions que afecten l'alumnat. El pla vol lluitar i prevenir situacions de maltractament a la infància i adolescència, negligència, violència sexual o abusos sexuals, assetjament entre iguals a l'escola, ciberviolències, conductes d'odi i discriminació, violència masclista i LGBTIfòbia.

Temes Departament d'EducacióUsAppviolènciaescolesUSAVprevenció

Contingut relacionat

Carregant...
x