Catalonia Talent

Catalonia Talent

Neix Stage2, la primera acceleradora Industrial Tech

2 de maig de 2022

Articles - Indústria i Territori

Deu emprenedors amb experiència en empreses industrials de valor afegit han creat Stage2, la primera acceleradora catalana d'startups de tecnologia industrial. L'empresa incorpora ajuda de capital risc per finançar les fases de validació del mercat, producció i comercialització de projectes industrials que comptin amb un prototip funcional de creació pròpia que vulguin portar a la fabricació en sèrie.

Stage2 ha comptat amb una inversió inicial d'1,5 milions d'euros i una nau de 560 metres quadrats a la Verneda. Han triat aquest espai ja que tradicionalment ha estat un dels districtes industrials de Barcelona. Amb aquesta localització es permetrà als emprenedors tenir accés a tallers i maquinària d'ús compartit en col·laboració amb la cooperativa TMDC- on impulsar els seus projectes, dins d'un procés de menjament de sis mesos.

Stage2 ha iniciat el procés de creació d'un fons de 15 milions d'euros destinat a donar suport financer a les startups amb l'objectiu d'accelerar 150 projectes de tot Europa fins a 2030, amb una inversió de 100.000 euros per empresa. De moment, té oficines a Berlin i Helsinki a través de col·laboradors, a més de la seu de Barcelona. L'empresa calcula que la participació en el capital d'aquestes startups es mantindrà al voltant de tres anys, ja que una vegada validada la tecnologia per a la seva fabricació en sèrie i comercialització, hi haurà empreses industrials i fons d'inversió sectorials interessats a invertir.

El projecte no neix de zero, ja que Pascual ja ha estat al capdavant durant set anys del centre d'emprenedoria industrial de l'Institut Químic de Sarrià IQS Tech Factory, pel qual han passat més de 80 startups, però aquest centre no incloïa finançament i no actuava internacionalment.

Contingut relacionat

Carregant...
x