Catalonia Talent

Catalonia Talent

Neix la plataforma Top Rosies Secret per introduir més dones al sector de la Intel·ligència Artificial

6 de maig de 2021

Articles - Tecnologia

Top Rosies Secret és una iniciativa del laboratori d'innovació digital SokoTech i el centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEA) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La plataforma oferirà activitats per encaminar a dones al món professional de la Intel·ligència Artificial (IA). Actualment només n'hi ha entre un 10 i un 15%. Es poden fer les inscripcions per accedir als cursos formatius fins al 25 de maig a través del seu web.

La plataforma és digital i està dirigida a dones que estiguin cursant l'últim curs d'una carrera STEAM o que ja l'hagin acabat. Top Rosies Secret ofereix diversos cursos per introduir-les a l'àmbit professional de la IA. Aquests estan centrats, sobretot, en el sector del benestar, la salut i la qualitat de vida, tot i que també incorpora el punt de vista empresarial i acadèmic.

La plataforma també vol rendir homenatge a les pioneres de la computació del segle XX: Betty Holberton, Jean Jennings Barttik, Frances Spence, Ruth Teitelbaum, Marilyn Meltzer i Kathleen Antonelli. Aquestes dones es van encarregar de la programació de l'ENIAC, el primer ordinador completament digital i s'han exclòs de molts relats oficials. 

Top Rosies Secret ha estat creada per dones per oferir a altres dones les millors oportunitats per ocupar llocs de treball de qualitat dins del sector de la IA. Contribueix també a formar professionals respectuoses amb el codi ètic per a les persones i els seus drets fonamentals.

Temes donesIntel·ligència Artificialcomputaciótecnologia

Contingut relacionat

Carregant...
x