Catalonia Talent

Catalonia Talent

Neix Espaigea, una web de divulgació de geologia a Catalunya

22 d'abril de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

La iniciativa l'han presentat el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) amb motiu del Dia de la Terra, que se celebra cada any el 22 d'abril. És un espai digital completament gratuït que vol difondre les activitats relacionades amb les ciències de la terra.

Espaigea és un espai virtual de divulgació científica centrada en la geologia catalana. L'objectiu és donar a conèixer la diversitat del territori i fomentar l'aprenentatge científic. La proposta està orientada a tota la ciutadania que tingui interès en la geologia, però, sobretot, en el sector educatiu per la seva voluntat de transmetre coneixement. La web compta amb diferents recursos i apartats, com són els vídeos, els llibres, els podcasts, els mapes interactius, els seminaris, els debats i els cursos, entre d'altres.

Per fer possible la creació d'aquesta plataforma han participat les institucions i empreses catalanes l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC); la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona (UB); el Departament de Geologia de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); el Centre GEOCAMB del Departament de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona (UdG); el Departament d'Enginyeria Minera, Industrial i TIC (EPSEM) de la Universitat Politècnica de Catalunya; l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC); Geociències Barcelona - CSIC (GEO3BCN-CSIC); el Centre Excursionista de Catalunya (CEC); l'Il·lustre Col·legi Oficial de Geòlegs - Delegació de Catalunya (COLGEOCAT), l'Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT), i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Espaigea proposa trobar en un mateix espai digital totes les eines per poder informar-se sobre la geologia catalana. A part, també pretén conscienciar sobre el canvi climàtic i els seus efectes sobre el territori, a més, també s'oferiran sortides i excursions a zones geològiques interessant arreu de Catalunya.

Temes EspaigeaDia de la TerrageologiaCatalunyaciències de la terra

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x