Catalonia Talent

Catalonia Talent

Neix el Clúster TIC-Turisme de Catalunya, format per 24 empreses i agents que facturen 253 milions d'euros

29 de març de 2022

Articles - Comerç i Turisme

La Pedrera ha estat l'escenari aquest dilluns de la presentació del nou cluster Turisme-TIC  que ha comptat amb la participació de les 24 empreses i agents del sector que conformen la nova entitat. En total, les empreses, centres tecnològics i agents que en formen part facturen 253 milions d’euros i ocupen 1.700 treballadors directament vinculats de l’aplicació de les TIC als seus negocis.

L’objectiu del nou clúster, impulsat pel Departament d’Empresa i Treball per mitjà d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa- i la Direcció General de Turisme, és millorar la competitivitat de les empreses del sector, potenciar-ne la internacionalització, la captació de talent i accelerar la incorporació de noves tecnologies, així com convertir Catalunya en un referent en tecnologia turística. El turístic és un sector tractor de l’economia catalana, que abans de la pandèmia representava el 12% del PIB i el 14% de l’ocupació. L’ecosistema turístic l’integren unes 78.000 empreses, que impulsen altres sectors complementaris com el comerç o la restauració, entre molts d’altres.

Durant la seva intervenció, el conseller Torrent ha destacat el potencial d’aquest clúster –el primer que es crea a Catalunya des de 2015- “per impulsar la transformació del model turístic, que volem més sostenible, més competitiu i adaptat a les noves realitats globals del sector”. Torrent ha subratllat que “el clúster neix de la col·laboració público-privada fruit de la hibridació de negocis dels àmbits del turisme i de les TIC, un nínxol de mercat amb un elevat potencial de creixement”.

El titular d’Empresa i Treball també ha apuntat que “iniciatives com aquest clúster ens han d’ajudar a la recuperació del turisme, que s’ha sacsejat molt durant la pandèmia, i a posicionar-nos de manera competitiva en el futur amb elements que treballarem amb la màxima intensitat en els àmbits de la innovació, la internacionalització, el talent i la generació de valor compartit”.  En aquest sentit, el conseller d’Empresa i Treball ha remarcat que “la digitalització és clau per la competitivitat per a les empreses i és una prioritat a desenvolupar, és un element fonamental en la transformació del model productiu”. “Som aquí per ajudar el sector a fer aquesta transició”, ha conclòs.

Els 24 socis fundadors del nou clúster TIC-Turisme són Prestige Software, The Hotels Network, Voxel, Beroni, Amadeus, Vueling, CETT (Barcelona Shool of Tourism, Hospitality and Gastronomy de la UB), el Gremi d'Hotels de Barcelona, el CoE in Tourism Innovation d’Eurecat, GNA Hotel Solutions, SIRT, l’IQS (Institut Químic de Sarrià), Catalonia Hotels, The Net Revenue, Sekuenz, Efimatica, Persapia, James & Rita, Tourknife, Engisoft, Vivential Value, eMascaró, Diskover Catalonia i Viajes para ti. Els membres que formen part del nou clúster es dediquen a la tecnologia de viatges, la consultoria, la gestió de reserves i connectivitat o el software de gestió d’establiments, entre d’altres.

Contingut relacionat

Carregant...
x