Catalonia Talent

Catalonia Talent

Neix BARQ, el primer festival a Espanya que uneix el cinema i l'arquitectura

12 de maig de 2021

Articles - Cultura

Coincidint amb la Setmana de l'Arquitectura, els documentalistes Pep Martín i Xavier Campreciós han creat un festival que uneix el cinema amb l'arquitectura. La premissa de la qual parteix el certamen és explicar diferents realitats socials a través de l'arquitectura i el disseny. Els llargmetratges es podran veure fins al 16 de maig als Cinemes Girona, al Disseny Hub i a la plataforma de continguts en streaming Filmin.

Els documentals que es projecten no parlen solament de l'arquitectura sinó de la implicació en la nostra societat. Aspectes com la sostenibilitat, la gentrificació, els nous models de ciutats o la igualtat de gènere són els que es tracten en les projeccions. Els impulsors remarquen que aquest festival és "una eina per incentivar el debat social". El festival estrenarà 9 pel·lícules i 11 curtmetratges d'autors internacionals.

BARQ ofereix també activitats paral·leles com debats i exposicions que vinculin el món de l'audiovisual amb el món de l'arquitectura. Les exposicions es poden veure presencialment o en línia a la Fundació Joan Miró, el MACBA, la Filmoteca de Catalunya, el Barcelona Roca Gallery i el Pabelló Mies van der Rohen.

Temes Setmana de l'ArquitecturafestivalcinemaarquitecturadissenyBarcelona

Contingut relacionat

Carregant...
x