Catalonia Talent

Catalonia Talent

Mònica Roca, primera Presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona

8 de març de 2021

Articles - Economia

El Ple de la Cambra de Barcelona ha elegit aquest dilluns Mònica Roca i Aparici com a nova presidenta de la corporació. Roca, que fins ara ocupava la vicepresidència 1a, pren el relleu a Joan Canadell al capdavant de la Cambra i es converteix en la primera dona que dirigirà la institució en els seus 135 anys d’història. L’actual equip de govern de la Cambra va decidir fer la primera presidència paritària, els dos primers anys amb Joan Canadell al capdavant i els dos següents amb Mònica Roca i Aparici.

L'acte coincideix amb el Dia Internacional de la Dona, 8 de març, en una setmana en que des del Catalonia Talent volem donar especial rellevància i veu a les dones. La Cambra de Comerç de Barcelona, que presideix a partir d'avui Mònica Roca, és col·laboradora dels Premis Talent Cambra, impulsats per la Fundació Impulsa Talentum, editora del Catalonia Talent.

La presidenta ha sortit elegida després de sotmetre’s a votació amb la candidatura de José María Torres, membre del Ple com a representat de les organitzacions empresarials per PIMEC. Torres s'ha postulat per ocupar la presidència de la corporació quan Roca i Aparici ha finalitzat el seu discurs d’investidura. No obstant això, el ple ha atorgat per 32 vots a favor la confiança a Mònica Roca i Aparici.

Enginyera de telecomunicacions, Roca ha treballat durant 10 anys a l’Agència Espacial Europea i actualment dirigeix una empresa que desenvolupa processaments de dades de satèl·lits d’observació de la Terra i proveïdora de serveis i solucions per a la mitigació del canvi climàtic. Ara, com a presidenta electa, Roca encara els propers 2 anys de mandat amb 3 grans prioritats: fer costat a les pimes i els autònoms per superar la crisi econòmica provocada per la Covid-19, l’aprovació de la Llei de Cambres, i continuar el camí cap a una nou model econòmic basat en el coneixement i la tecnologia, que situï Catalunya al capdavant de la 4a revolució industrial.

A més de la candidatura de la presidència, el ple també ha elegit la vocalia al Comitè executiu que ha deixat vacant en Pere Antentas. En el seu lloc s’hi ha presentat Jaume Aragall i aquest ha rebut el suport de 31 vots del plenari. Aragall, que ja compta amb càrrecs dins la corporació, com la presidència de la Cambra del Vallès Oriental i la coordinació de les Territorials, entrarà a forma part del Comitè Executiu, òrgan de govern de la Cambra. Un canvi de lideratge, però una continuïtat en el projecte L’actual presidenta, Mònica Roca i Aparici, ja havia estat vinculada anteriorment a l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE), i durant aquests primers 20 mesos de govern ha treballat, junt amb la resta de l’equip, en totes les iniciatives impulsades des de la corporació, com l’impuls del pla estratègic Catalunya 2030/40, la creació del Centre Blockchain de Catalunya, el desenvolupament de 13 comissions sectorials de la Cambra i l’impuls de les Cambres Territorials.

Així mateix, també ha treballat en la posada en marxa de les Consultes Cambra i la creació d’iniciatives transversals com el Hub Industrial de Mobilitat Sostenible i el Hub cambraDigital. Dos projectes que han d’esdevenir tractors de la nova Cambra i que han de contribuir a construir aquest nou model econòmic basat en el coneixement i la tecnologia, digital i sostenible.

Temes Monica RocaCambraComerçpresidenta

Contingut relacionat

Carregant...
x