Catalonia Talent

Catalonia Talent

Mònica Garcia, directora del Festival de Sitges, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

22 de maig de 2020

Articles

Mònica Garcia va trepitjar el Festival de Cine de Terror de Sitges com a periodista d'una televisió local fa 23 anys. Amb el temps va canviar la platea per l'escenari, i ara és la directora de la fundació que regeix l'actual Festival Internacional de Cine Fantàstic de Sitges. Un festival que, en l'edició d'enguany, caldrà donar-li un altre format: "Apostem per un model híbrid".

Aquest esdeveniment ha adquirit una dimensió extraordinària -"som el Cannes del cine fantàstic"- dins un gènere que va in crescendo. Posa com a exemple La forma del agua de Guillermo del Toro, guanyadora dels Oscar fa tres anys: "Mai no s'havia plantejat que una pel·lícula de cine fantàstic pogués guanyar l'estatueta. Del Toro es va estrenar a Sitges, allà es va promocionar i va conèixer Santiago Segura i Antoni Bayona. Són històries d'amor professional que s'han produït en les butaques del festival".

Finalment, Garcia s'ha mostrat crítica amb la "cultura gratis" d'aquest confinament: "Aquest costum s'ha de redirigir, va en contra nostra. El Festival, per exemple, té 130 treballadors i 20 proveïdors. Quan pirategem estem afectant una peça bàsica de la cultura del país".

Podeu trobar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x