Catalonia Talent

Catalonia Talent

Moirai Biodesign llança un 'software' per al disseny d’ARN sintètic

5 de juliol de 2021

Articles - Salut

Moirai Biodesignstart-up associada a CataloniaBio & HealthTech i especialitzada en el desenvolupament de solucions basades en ARN per a noves teràpies i sistemes de diagnòstic, ha llançat el software MoiRNAiFold per dissenyar molècules complexes d’ARN.

L’aplicació d’ARN sintètic és molt innovadora i té un gran potencial mèdic i farmacològic, ja que obre la porta a una nova generació de teràpies a mida per a malalties neurològiques, oncològiques o neurodegeneratives i al desenvolupament de nous antibiòtics i vacunes.

“Un dels èxits dels enfocaments terapèutics de l’ARN sintètic és la capacitat d’adaptar-se ràpidament a nous patògens o malalties. Per exemple, Moderna i Pfizer/BioNtech han desenvolupat vacunes d’ARN sintètic per induir immunitat, guanyant la carrera per produir les primeres vacunes contra el SARS-CoV-2” explica Amadís Pagès, cofundador i CEO de Moirai.

Ivan Dotu, cofundador i CTO de Moirai, comenta que "el disseny d’estructures d’ARN es pot millorar substancialment mitjançant l’ús d’algoritmes per predir la seva estabilitat".

Els resultats dels estudis de MoiRNAiFold s’han publicat a la revista Nucleic Acids Research de la Universitat d’Oxford.

Temes salutstartuparn sintèticfarmacologiateràpies

Contingut relacionat

Carregant...
x