Catalonia Talent

Catalonia Talent

Més de 60 estudiants catalans participen en la competició #CanSatCat de l'Agència Espacial Europea

21 d'abril de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

Més de 60 estudiants catalans d’ESO, Batxillerat i FP, d’entre 14 i 19 anys, han participat en la competició #CanSatCat de l’Agència Espacial Europea, al Drone Center BCN que es troba a Moià. La competició, organitzada per la UPC-ESEIAAT i el Departament de Polítiques Digitals, consisteix en el llançament de petits satèl·lits dissenyats i construïts pels estudiants.

L’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai (ESERO) de l’Agència Espacial Europea (ESA) organitza cada any el concurs CanSat, però aquesta és la primera vegada que hi participa Catalunya.

L’edició d’enguany d’aquesta competició s’emmarca dins de l’eix de Talent i Societat de l’Estratègia NewSpace de Catalunya amb l’objectiu de generar vocacions entre els joves sobre l’espai, la tecnologia i les disciplines STEM.

Segons David González, sotsdirector de l’ESEIAAT i coordinador de #CanSatCat: “la competició és un repte tant tecnològic i científic. No només es tracta de llançar el satèl·lit i que torni a terra sa i estalvi. Els CanSats construïts pels i les estudiants han de ser capaços de prendre mesures, com ara la temperatura de l’aire o la pressió atmosfèrica, i transmetre aquestes dades per telemetria. També han de poder analitzar i interpretar els resultats obtinguts d’una manera crítica. Per tant, estem parlant d’anar mes enllà d’aplicar a la pràctica el coneixement que han après a classe. Estem parlant de que els mateixos i les mateixes estudiants generin el seu propi coneixement”.

Dels nou equips participants en la competició, només un equip escollit pel jurat representarà a Catalunya en la prova estatal de CanSat, que competirà a Granada el proper mes de juliol.

Temes Agència Espacial EuropeaUPCsatèl·litstecnologiaCanSatCattalent

Contingut relacionat

Carregant...
x