Catalonia Talent

Catalonia Talent

Maria Barbal, 53a Premi d'Honor a les Lletres Catalanes.

10 de març de 2021

Articles - Cultura

Maria Barbal, escriptora nascuda a Tremp l’any 1949, ha rebut el 53è Premi d’Honor a les Lletres Catalanes, lliurat per Òmnium Cultural. Barbal es converteix així amb la setena dona que obté el premi. Les sis escriptores que la precedeixen són Marta Pessarrodona, Isabel-Clara Simó, Maria Antònia Oliver, Montserrat Abelló, Teresa Pàmies i Mercè Rodoreda.

Maria Barbal assegura que “És un gran regal rebre aquest premi, perquè l’escriptura ja és en sí, compensatòria amb mi premieu un seguit de persones: la meva família, el meu marit, els meus fills, el meu germà, amics, professors i alumnes meus, lectors i lectores que m’han acompanyat al llarg d’aquests anys”.

És autora d’obres premiades com Pedra de Tartera, Premi Joaquim Ruyra l’any 1984 o Tàndem, Premi Josep Pla l’any 2021, però també de moltes altres igual de remarcables com Carrer Bolívia, Bella edat, País íntim, Emma, en la pell de l’altre o A l’amic escocès. Novel·les que han donat visibilitat al català, com recorda Barbal “Si fem invisible el català en el dia a dia, no serà prou que les persones de lletres escrivim belles històries”.

La cerimònia d’entrega de premis està prevista pel dilluns 7 de juny i, per primer cop, no se celebrarà al Palau de la Música Catalana, sinó que Maria Barbal podrà escollir el lloc on rebrà el premi.

Temes Maria BarbalPremi d'Honor a les Lletres CatalanesliteraturaÒmnium Cultural

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x