Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'Obra Social Sant Joan de Déu, guanyadora del Premi Covid-19 Acció Solidària

31 de juliol de 2020

Articles

L’Obra Social Sant Joan de Déu ha estat guardonada amb el Premi Covid-19 Acció Solidària , dins del marc dels Premis Talent Cambra 2020. Se li ha atorgat pel programa solidari “Les cares de la vulnerabilitat” que ha permès fer costat als més vulnerables -persones grans, sense llar, infants i joves migrants-. Adaptant-se a la crisi actual i a les realitats de la pandèmia han fet que els professionals acompanyin, cuidin i donin suport al dol.

En motiu d'aquest reconeixement, des de la Welcome Talent Society, organitzadora dels Premis Talent Cambra 2020 amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, hem tingut l'oportunitat de parlar amb Oriol Bota, director de la instutició humanitària. “M’agrada dir que treballem per una ecosistema de solidaritat per cuidar millor a la gent que atenem. Sigui un col·lectiu vulnerable, algú que ha perdut la seva llar, un discapacitat amb un problema de salut mental o la infància que està hospitalitzada”, explica.

El voluntariat és una peça clau de Sant Joan de Déu en la construcció del relat de cuidar a la gent. “És evident que els voluntaris no curen ni donen pisos, però acompanyen. Tenim tres mil voluntaris que s’han bolcat a fer mascaretes, a trucar, a fer coses. Hem d’estar orgullosos d’aquesta societat civil tan implicada”, es felicita Bota. És un exemple més de la solidaritat dels catalans, que col·laboren perquè tothom pugui tenir una llar, una feina i unes relacions, “les tres peces integrals de la ciutadania”.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x