Catalonia Talent

Catalonia Talent

Lightpoint Medical estableix a Vilanova i la Geltrú la primera seu al sud d'Europa

25 de maig de 2021

Articles - Indústria i Territori

L'empresa britànica de disseny i producció de material quirúrgic miniaturitzat per a la detecció cura del càncer s'ha establert a Catalunya. La seva seu central està ubicada a Londres i altres oficines a Amsterdam i Boston. Vilanova i la Geltrú és la primera seu que la companyia situa al sud d'Europa.

Lightpoint Medical està treballant actualment amb col·laboració de l'Hospital del Mar per al tractament del càncer de pròstata. Juntament amb l'hospital català també hi participen d'altres ubicats als Països Baixos, Bèlgica, Regne Unit i Alemanya. La seva primera eina s'anomena SENSEI i és una sonda en miniatura i flexible capaç de detectar el càncer del sistema limfàtic, però també és aplicable als de pròstata, cervical, pulmó, estómac i colorectal. La directora d'operacions de Lightpoint Hospital ha afirmat que s'han volgut establir a prop de Barcelona perquè és la ciutat de la innovació i té un ecosistema molt ric en empreses tecnològiques.

L'empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade and Investment de l'àrea d'inversions estrangeres d'ACCIÓ per establir-se a Catalunya. La companyia britànica es va fundar l'any 2012 i ha completat recentment una ronda de finançament de 8 milions de dòlars d'inversors privats i públics, entre empreses i fundacions. A més compta amb acords dins de la Unió Europea, els Estats Units i Austràlia.

Temes material quirúrgicmedicinadetecció del càncerVilanova i la Geltrúhospital

Contingut relacionat

Carregant...
x