Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'hospital HM Nens aconsegueix l'acreditació per formar metges i infermeres especialistes en pediatria

2 de desembre de 2020

Articles - Salut

El centre d’HM Hospitales, que ja forma MIR en diverses especialitats, oferirà una plaça anual a cadascuna de les àrees.

 L'Hospital HM Nens de Barcelona està d'enhorabona. El Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social ha concedit l'autorització administrativa per acollir metges i infermeres interns residents (MIR i IIR) i formar-los en l'especialitat de Pediatria i Infermeria Pediàtrica. D'aquesta manera, el centre s'integra dins de l'oferta formativa de metges i infermeres especialistes i fa un pas de gegant en la consolidació del projecte docent d'HM Hospitales que, sumat a l'assistencial i investigador, vertebren el pla estratègic del Grup a Barcelona.

En aquest sentit, el sotsdirector general d'HM Hospitales, Dr. Jesús Peláez, destaca la rellevància que té pel Grup la formació de metges residents, ja que és un concepte completament interioritzat a HM Hospitales. "Aquestes acreditacions representen una fita històrica per a HM Hospitales, ja que consoliden l'aposta per la docència i la investigació com a eixos fonamentals del nostre projecte per a Barcelona i Catalunya. No és habitual que les organitzacions de la sanitat privada inverteixin en formar metges i infermeres especialistes; per a nosaltres és el cim del nostre programa formatiu i educatiu reglat, que inclou la formació professional i els graus en ciències de la salut, entre ells Medicina i Infermeria".

Primera acreditació a Catalunya

Aquesta acreditació d'Unitat Docent és la primera que aconsegueix un centre d'HM Hospitales a Catalunya i situa HM Nens a l'alçada dels hospitals universitaris HM Madrid, HM Montepríncipe, HM Torrelodones, HM Sanchinarro, HM Nuevo Belén i HM Puerta del Sur, que configuren l'oferta formativa MIR i IIR d’HM Hospitales. L’any 2009, HM Hospitales es va convertir en el primer Grup hospitalari privat d'Espanya acreditat per a aquest tipus de formació. Des d’aleshores, s'han format ja a un total de 37 metges especialistes als quals se'ls sumaran els 17 que encara es troben en període d'aprenentatge.

El director mèdic d’HM Nens, Dr. Javier Massaguer, assegura que "aquesta acreditació és la recompensa a la feina ben feta de tot l'equip de l'Hospital
HM Nens. Al llarg de 134 anys d'història, són moltes les persones que, dia a dia, s'han esforçat per convertir en una referència del sector a l'únic hospital monogràfic pediàtric privat d'Espanya, tant des de la vessant assistencial com de la docent. El fet de pertànyer a un grup com HM Hospitales en aquest últim any ha suposat, sens dubte, un important impuls per a tota la nostra activitat".

A l'hora de concedir una plaça anual per a metges interns residents que vulguin especialitzar-se en Pediatria i una altra per a Infermeria Pediàtrica, les autoritats han tingut en compte entre altres factors la dotació de recursos humans, infraestructura i l'activitat desenvolupada en les diferents especialitats pediàtriques.

Primera plaça d'Infermeria del Grup

Es dóna la circumstància que la plaça d'Infermeria Pediàtrica acreditada és la primera que obté HM Hospitales en aquesta especialitat a nivell nacional i s'ocuparà en la convocatòria de 2022. En aquest sentit, el primer MIR d'HM Nens entrarà a formar-se al 2021 i se sumarà als metges especialistes formats a
HM Hospitales en disciplines com Pediatria, Oncologia Radioteràpica, Medicina Interna, Medicina Nuclear i Ginecologia i Obstetrícia.

Amb aquesta concessió, HM Nens culmina una trajectòria de diversos anys impartint formació entre els professionals sanitaris. L’any 2012, va posar en marxa en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB) el Màster de Salut Infantil, dirigit a llicenciats o Graus en Medicina i Cirurgia, i mitjançant el qual s'atorga una capacitació en atenció a la salut infantil, amb especial atenció al desenvolupament psicomotor i físic dels nens i a les diferents situacions de malaltia.

A més d'aquest Màster, al 2014, HM Nens va establir acords de col·laboració amb centres de Cicles Formatius i Universitats per a la realització de pràctiques de titulacions de pre-grau com Auxiliar Clínica, Tècnic de Radiologia, Infermeria, Dietètica i Nutrició, Fisioteràpia, Odontologia i ortodòncia, Psicologia i Medicina. En formació de post-grau, acull estades de professionals per a la seva subespecialització en les diferents àrees pediàtriques i, finalment, organitza cursos i jornades que permeten als seus professionals mantenir una formació contínua.

Primer Grup acreditat

HM Hospitales va ser acreditat com a primer grup hospitalari privat per a la formació de metges especialistes. Atorgada per la Dirección General de Ordenación Profesional, Cohesión del Sistema Nacional de Salud y Alta Inspección, Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, aquesta acreditació és extensible a tots i cadascun dels hospitals del Grup. Aquesta decisió va tenir en compte els informes favorables de la Agencia Laín Entralgo (Comunidad de Madrid), del Comité de Acreditación y de la Comisión Permanente del Consejo Nacional de Especialidades en Ciencias de la Salud.

La docència constitueix un dels pilars en què es fonamenta el model d'excel·lència de HM Hospitales, ja que la seva promoció resulta clau per oferir la millor qualitat assistencial que, al costat de la investigació, completen els eixos fonamentals del Grup. El projecte docent d’HM Hospitales es va iniciar l’any 1998 amb les titulacions bàsiques i ha anat progressant fins arribar a la formació de metges i especialistes, que es du a terme actualment. L'exercici 2005-2006 va tenir especial transcendència, ja que es va consolidar definitivament el departament de Docencia y Formación Continuada y la Comisión de Docencia de HM Hospitales.

Temes HMhospitalsPediatriaSalutSocietat

Contingut relacionat

Carregant...
x