Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'escriptor Jordi Cabré fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

1 de juliol de 2020

Articles

Escriptor reconegut amb premis com el Sant Jordi de novel·la o el Llorenç Villalonga, amb una dotzena d’obres publicades i alguna més en màquines, Jordi Cabré considera que el confinament ha estat una ocasió per fer sociabilitat amb ell mateix i poder dedicar més hores als fills. Un desig final per la represa? “Que recuperem l’alegria. La nova normalitat l’escriurem nosaltres, no una persona que ens vulgui fer por i molt menys un bitxo”.

“M’ha angoixat la claustrofòbia d’una ciutat en silenci. Però alhora, com estic escrivint una novel·la i com que crear és posar forma, m’ha anat bé tenir uns dies per equivocar-me”. Reconeix que la situació l’ha fet introduir a aquesta nova novel·la un punt més tendra i potser menys frívol. “L’atmosfera que s’ha creat ens han humanitzat amb el ritme que portàvem”. No creu, en canvi, que la pandèmia doni gaire joc per inspirar novel·les o guions cinematogràfics sobre aquesta alarma sanitària: “És un tema avorrit”.

Quanta  la represa i les lliçons que hem d’extreure, aquest escriptor valora que “tenim una societat inquieta, creativa i amb ganes de saber, compartir i comunicar-se. Això ens diferencia, com es va veure a la Renaixença, quan l’economia, la indústria, el comerç, la cultura i la política anaven de la mà, els anys 70...". En el moment actual, Cabré considera que "no es tracta d'ajudar els artistes, que també, sinó de si el país es creu d'una vegada que en cultura no es fa despesa, sinó inversió". D'aquesta manera, aquest reconegut escriptor aprofita per fer una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020: "En un país de mida mitjana i amb poques matèries primeres, hem de buscar l'orgull i la identitat en el talent".

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x