Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'Escola Industrial, un nou pol d'innovació a Barcelona

22 de març de 2022

Articles - Ciència i Coneixement

ACN- La Diputació de Barcelona transformarà el recinte de l’Escola Industrial els pròxims anys per convertir-lo en un pol d’innovació pública. El projecte, batejat com ‘La Industrial+’, preveu que les obres comencin a finals del 2023, durin prop de 10 anys i suposi una inversió de 100 milions d’euros.

L’objectiu del projecte és adaptar l’actual recinte als nous requeriments energètics, desenvolupar-hi un pol d’innovació, rehabilitar el patrimoni i millorar la relació del recinte amb el barri, incorporant 16.000 m2de verd urbà i incorporant eixos ciutadans. Així ho han explicat la presidenta de la Diputació, Núria Marín, i els vicepresidents primer i tercer, Jaume Collboni i Ferran Mascarell, així com el comissionat Eloi Juvillà.

En paral·lel, es preveu mantenir els usos i els equipaments públics que ara té, així com les oficines de la Diputació de Barcelona que hi ha al recinte.

En roda de premsa des del paranimf del mateix recinte, Marín ha destacat que és el moment d’apostar per la innovació en les polítiques públiques. Concretament, l’edifici de l’antiga Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial, conjuntament amb el paranimf, allotjarà el futur Centre Internacional per a la Innovació en els Serveis Públics. Segons càlculs de la Diputació, al nou pol hi treballaran entorn de 800 investigadors diàriament.

D’altra banda, Marín ha apuntat que és també el moment més idoni per presentar el projecte, atès que l’ampliació de l’Hospital Clínic està pràcticament encaminada per fer-se a les pistes poliesportives de la UB i no al recinte de l’Escola Industrial.

Per la seva banda, Collboni ha remarcat que el nou recinte serà un “nou pulmó” en una de les àrees de més densitat i menys zones verdes, com és l’Esquerra de l’Eixample. “Hem d’aprofitar la jugada per aconseguir aportar 16.000 m2de verd i obrir a l’ús ciutadà aquest espai verd que serà també La Industrial+”, ha afirmat. A més, hi haurà eixos de vianants, un d’ells un bulevard cobert que connectarà el carrer Urgell amb Viladomat i que serà el cor de l’espai. El projecte incorporarà també l’eficiència energètica als seus edificis.

Finalment, també acollirà el Centre d’Interpretació de l’Escola Industrial, que s’ubicarà a l’espai de màquines de l’antiga fàbrica Batlló. Aquest centre permetrà, conjuntament amb l’itinerari informatiu pel recinte, la divulgació del patrimoni del conjunt.

Contingut relacionat

Carregant...
x