Catalonia Talent

Catalonia Talent

Les exportacions catalanes creixen un 17,2% el primer semestre del 2022

1 de setembre de 2022

Articles - Economia

Les exportacions catalanes han crescut un 17,2% en termes interanuals el primer semestre del 2022 i han assolit els 46.500 milions d’euros. Es tracta de la xifra més alta de la sèrie històrica en una primera meitat de l’any, segons càlculs d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- en base a les dades d’ICEX-Estacom publicades aquest dijous.

Segons el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, “aquests resultats posen de manifest que tot i la complexitat de la situació econòmica internacional l’empresa catalana és competitiva i està ben posicionada al món”. “L’activitat exterior del teixit productiu català és un tret estructural de la nostra economia i un dels grans actius que tenim com a país”, subratlla.

Així, en el període gener-juny les vendes de les empreses catalanes a l’exterior han liderat les exportacions de tot l’Estat espanyol amb el 24,4% del total. Sectorialment destaca el creixement en termes interanuals de les exportacions de productes químics (+30% i), alimentació i begudes (+14,4%) i béns d’equip (8,9%).

De fet, durant el primer semestre les exportacions han crescut en termes interanuals a les quatre demarcacions catalanes: Lleida (+23,6%), Barcelona (+17,3%), Tarragona (+16,5%) i Girona (+15%).

Pel que fa al juny, les vendes de les empreses catalanes a l’estranger han assolit els 8.400 milions d’euros, un 18,4% més que el mateix mes de l’any passat. És la xifra més elevada de tota la sèrie històrica en un mes de juny.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x