Catalonia Talent

Catalonia Talent

Les empreses exportadores del Camp de Tarragona augmenten un 13% des d’abans de la pandèmia

24 d'octubre de 2022

Articles - Economia

El nombre d’empreses exportadores a la vegueria del Camp de Tarragona ha crescut un 13% respecte el 2019, l’últim any abans de l’afectació per la pandèmia de la covid-19. Concretament, a les comarques tarragonines (Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès) hi tenen presència 1.604 empreses que venen els seus productes i serveis a l’estranger. Són dades d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

Aquestes xifres s’han donat a conèixer durant la jornada celebrada aquest dijous a la Cambra de Comerç de Tarragona en el marc de la Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ. L’acte, que s’ha realitzat en un format híbrid (presencial i online), ha reunit una trentena d’assistents i ha comptat amb la participació dels directors de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions d’ACCIÓ a Nairobi, Johannesburg i Casablanca.

Les empreses de Tarragona al món

Per la delegada territorial d’ACCIÓ al Camp de Tarragona, Mònica Boquera, “aquestes xifres són molt positives i demostren que les empreses exportadores estan resistint millor els efectes de les crisis que estem vivint”. En aquest sentit, Boquera també assenyala que les xifres “mostren la realitat de les empreses exportadores del Camp de Tarragona més enllà de l’enfocament tradicional centrat en la química i l’automòbil, amb un gran nombre de companyies internacionalitzades també en sectors com l’alimentació o els vins i caves”.

L’impacte de la pandèmia no ha estat un obstacle per al creixement del nombre d’empreses internacionalitzades. En aquest sentit, les exportacions amb origen al Camp de Tarragona es dirigeixen principalment a mercats com el de França, Alemanya, els Estats Units, Bèlgica i Itàlia.

font: Acció

Contingut relacionat

Carregant...
x