Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'empresa Protofy, guanyadora del Premi Covid-19 Reinventar-se pel respirador d'emergència Oxygen

2 d'agost de 2020

Articles

Els Premis Talent Cambra, organitzats per la Welcome Talent Society amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, han incorporat enguany tres premis especials COVID-19 – Reinventar-se, Acció Solidària i Construir Futur- que volen enaltir la capacitat creativa i innovadora d’institucions i empreses catalanes a l’hora d’afrontar la lluita contra la pandèmia del coronavirus i donar-hi una resposta positiva.

En aquest sentit, ens plau anunciar-vos l'últim guanyador d'aquests premis especials. Es tracta de l'empresa barcelonina Protofy, guanyadora del Premi Covid-19 Reiventar-se, pel projecte Oxygen. Aquest consisteix en un respirador artificial d’emergència dissenyat i desenvolupat amb materials diversos procedents d’empreses aturades com a conseqüència del confinament i dels que s’han fabricat uns 1.300 equips fruit del treball col·laboratiu de 500 persones.

En motiu d'aquest reconeixement, tenim l'oportunitat de parlar amb el cofundador de l'empresa, Ignasi Plaza, que destaca el paper col·laboratiu d’aquest dispositiu on hi han participat desinteressadament empreses com Seat, universitats, hospitals, professionals de diverses especialitats... “En aquell moment volia col·laborar tothom”, es felicita.

Plaza té clar que és un dispositiu d’emergència, l’últim recurs si no tens res a mà. A l’Àfrica o a l’Amèrica llatina, on tenen experiència en hospitals de campanya, ha estat molt ben acceptat i ho demanaven. “Queda lluny i costa assimilar-ho que amb l’Oxygen Protofy hem salvat vides”. Incomptables.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

 

Contingut relacionat

Carregant...
x