Catalonia Talent

Catalonia Talent

L’empresa catalana Fregata Space guanya la competició d’innovació en sostenibilitat més important de l’Amèrica Llatina

19 de setembre de 2022

Articles - Indústria i Territori

L’empresa catalana Fregata Space ha guanyat la competició d’innovació sobre sostenibilitat més important de l’Amèrica Llatina. Concretament, la companyia ha rebut aquest reconeixement entre més de 100 empreses internacionals a l’InnovaSummit 2022 que s’ha celebrat a Xile. Fregata Space, que ha desenvolupat una plataforma amb algoritmes basats en machine learning que s’apliquen a imatges de satèl·lit per detectar la contaminació de l’aire i de l’aigua, impulsa així la seva expansió a l’Amèrica Llatina.

Per a la projecció internacional del projecte, Fregata Space ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, per mitjà de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Santiago de Xile. A més, enguany l’empresa també ha estat reconeguda com una de les Catalonia Exponential Leaders 2022, distinció amb la qual ACCIÓ reconeix les empreses més disruptives de Catalunya.

Fregata Space ofereix una plataforma d’observació de la terra per descobrir la contaminació al planeta aplicant algoritmes de machine learning a les imatges dels satèl·lits. D’aquesta manera, és capaç de determinar el tipus d’element contaminant d’un espai i, un cop aplicada la solució específica, contrastar si aquesta ha estat efectiva.

Una proposta que ha estat la guanyadora de l’InnovaSummit 2022 en l’àmbit de sostenibilitat i energia entre més de 100 candidatures internacionals. Per María Fernanda González, CEO i fundadora de Fregata Space, el jurat ha valorat “l’ambició d’un projecte molt escalable, capaç d’oferir solucions sostenibles a escala global i amb una combinació de tecnologies punteres”.

Segons González, els projectes més habituals on treballa Fregata Space són els contractats per empreses privades interessades a assegurar que les terres o espais aquàtics on operen queden lliures de contaminació. “Trobem el tipus de contaminant, cerquem el millor soci per fer-hi front i després comprovem que la solució hagi funcionat”, resumeix.

En aquest sentit, l’obtenció del reconeixement a l’InnovaSummit els ha permès “guanyar molta visibilitat internacional, de tal manera que se’ns acosten més empreses i universitats a oferir-nos les seves solucions per integrar-les a la nostra plataforma amb l’objectiu d’arreglar espais contaminats”, valora la CEO de Fregata Space.

A mig termini, l’objectiu de Fregata Space és “monitoritzar la qualitat de l’aire i de l’aigua de tota l’Amèrica Llatina en un termini de dos anys”, explica González. Un repte que implica “entendre la regulació i característiques de més de 15 països”.

Per fer-ho, l’empresa es troba en ple procés de captació de fons d’una primera ronda d’inversió que han valorat en cinc milions d’euros i que confien completar durant aquest 2022. Posteriorment, la voluntat de l’empresa és obrir una segona ronda al 2023 per captar fins a 15 milions d’euros. “Estem en contacte amb fons i inversors europeus i americans; i arran del premi també se’ns han acostat molts inversors centrats en sostenibilitat”, valora la fundadora de Fregata Space.

Per a la seva expansió internacional, Fregata Space ha comptat amb el suport de la xarxa d’Oficines Exteriors d’ACCIÓ, com la de Santiago de Xile. “Ens ha ajudat molt perquè en dues setmanes ens van avisar de la competició d’innovació i donar suport per presentar la candidatura. Tenir aquest suport és un valor afegit espectacular”, destaca González.

Fundada el 2020 a Barcelona i amb 11 treballadors, Fregata Space té projectes oberts a Europa, el Japó i diversos països de l’Amèrica Llatina com Colòmbia, Xile o el Perú. Des del seu naixement, l’empresa ha rebut diversos premis i reconeixements com el de l’Agència Espacial Europea, el Port XL de Rotterdam, el Premi Emprendedor XXI de CaixaBank, els Premis d’Internet de Telefónica, el Premi Planeta XXI o el DKV Impact.

Contingut relacionat

Carregant...
x